Galatasaray’ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo Galatasaray’da gösterdiği performans ile ülkesinin Dünya Kupası kadrosunda yer almayı hak ettiğini söyledi. Radio Bradesco Esportes’e bir röportaj veren 30 yaşındaki oyuncu, “Geçtiğimiz yıl çok iyi bir sezon geçirdim. Ligde şampiyon olduk, Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek final oynadık. Ben de en iyi oyuncu seçildim. Bu sezon da başarılı performansım devam ediyor. Umarım bu istikrarlı oyunum Scolari’nin de dikkatini çeker ve beni kadroya alır. Çünkü şu an en büyük hedefim tekrar milli formayı giymek ve Dünya Kupası’nda yer almak” dedi.

Juventus’ta bir duraklama dönemi geçirdiğini sarı kırmızı forma ile tekrar kendini bulduğunu söyleyen Brezilyalı futbolcu, “Ancak olduğum yerde de durmuyorum. Her yıl kendimi geliştiriyorum. Amacım hep daha iyi olabilmek. Gelecek yıl şimdikinden de iyi olmak için çalışacağım” diye konuştu.

Melo şöyle devam etti: “Brezilya’nın iyi bir turnuva düzenleyeceğine inanıyorum. Umarım öncekilerden farklı olacak ve iz bırakacak. Açıkçası Türkçem çok iyi olmadığı için gelişmeleri çok yakından takip edebildiğimi söyleyemem. Statlardaki sorunlarla ilgili ise bilgim var. Ne yazık ki bunlar ülkeyle ilgili kötü bir imaj yaratılmasına neden oldu. Bu yüzden üzgünüm. Son zamanlarda şiddet olaylarında da artış oldu ama bunlar Brezilya’ya özgü değil; tüm dünyada bu yönde bir yükselme var.”

‘Türkiye benim evim’

Türkiye’ye artık alıştığını da söyleyen 30 yaşındaki oyuncu, “Dört yıl İspanya’da, üç yıl da İtalya’da yaşadım. Sonrasında üç yıldır da Türkiye’deyim. Gittiğim yerlerde hep iyi karşılandım. Artık İstanbul’a evim gözüyle bakıyorum. Burada çok mutluyum. Türkiye’de büyük bir futbol tutkusu var. Maçlara Brezilya’dan daha çok ilgi var. Örneğin Galatasaray’ın hemen tüm maçlarında stat dolu oluyor. Brezilya’da ise ancak bir kaç maç tüm tribünler doluyor. Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını ise anlatmam çok zor. Bu derbiyi anlamak için buraya gelip görmelisiniz” şeklinde konuştu. 

‘Yaptık yine yaparız’

Şampiyonlar Ligi ikinci turundaki rakiplere Chelsea ile yapacakları maçlara da değinen Felipe Melo, “Öncelikle gol yememek zorundayız. Özellikle içerdeki maçta gol yemek bize pahalıya patlayabilir. Chelsea büyük bir takım ancak biz de ne kadar güçlü olduğumuzu son iki yıldaki maçlarımızda gösterdik. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da bu turu geçeceğimize ve bir kez daha çeyrek finale çıkacağımıza inanıyorum. Bunun için sıkı çalışacağız” ifadelerini kullandı.

Milliyet