Belindeki fıtık nedeniyle bir süredir ağrıları artan Sambacı, Balıkesir maçında 60 dakika dayanabilirken Sivas’ta ise sahaya çıkamadı... 31 yaşındaki oyuncunun durumunu inceleyen sarı-kırmızılı ekibin sağlık heyeti acil olarak ameliyat olmasına karar verince Melo dün akşam saatlerinde ameliyata alındı.
 
2012’den beri fıtık sorunu yaşayan Melo, ağrıları artsa da sahaya çıkmaya devam etti. Ancak Brezilyalı oyuncu Sivas maçı sonrasında yolun sonuna gelirken ayağını oynatamayacak duruma gelince ameliyat zorunlu hale geldi. Melo’nun sezonu kapattığı vurgulanırken Sambacı’nın en iyi ihtimalle 2 ayda sahalara dönebileceğinin de altı çizildi.
 
‘6 hafta sonra fizyoterapi başlayacak’
 
MELO’NUN ameliyatı başarılı geçerken doktorları da oyuncunun durumunu anlattı... Oyuncunun fizyoterapistlerle çalışmaya 4-6 hafta sonra başlayacağının altı çizilirken, “Sol ayağında ciddi bir kuvvet kaybı vardı. 
 
Durumu gayet iyi. Çok kuvvetli olduğu için 4-6 hafta sonra fizyoterapistlerle çalışabilir ve yine 4 hafta sonra da takımla antrenmanlara başlayabilir diye düşünüyoruz. Ama maça çıkması için bu süre 6 haftaya kadar çıkabilir” ifadeleri kullanıldı.
 
‘At plesantası mümkün değil'
 
Kulüp doktoru Yener İnce, oyuncunun dönmesi için süre vermeyeceğini ve Melo’nun kendini iyi hissetmesinin önemli olduğunu söylerken “At Plasentası gibi gayriresmi saçma tedavi yapmamız mümkün değil” dedi.
 
Bu sezon 26 maça çıktı
 
Galatasaray'da 4. sezonunu geçiren Melo, bu sezon ligde 15 maçta forma giyerken Devler Ligi’nde ise 6 maçta görev aldı. Toplam 26 maça çıkan Melo, sezonun geri kalanında takımını yalnız bırakacak.