Galatasaray, Felipe Melo konusunda ortaya yolu buldu ve sambacıyı bir sezon daha kiralamak için düğmeye bastı. İki sezondur Juventus'tan kiralanan ve Teknik Direktör Fatih Terim'in vazgeçilmezleri arasına giren Brezilyalı futbolcu için kararsız kalan sarı-kırmızılı yönetim sonunda tutumunu belirledi.

Melo konusunda geçen yıl ağır davranan Cim-Bom, tecrübeli futbolcuyla ilgili aynı hataya düşmemek için bu kez tedbirli hareket ediyor. Ancak Melo'nun 5 milyon euro civarındaki bonservisi kadar, uzun süreli sözleşme imzaladığında performansının düşmesi sarı-kırmızılıları endişelendiriyor.

GÖRÜŞMELER BAŞLIYOR

Melo'nun ligin ilk yarısında beklentilere yanıt verememesi ve geçen sezonu mumla aratan performansı Florya'da Tulipbet rahatsızlık yaşatmış, Fatih Terim gelecek sezonla ilgili planlarında sambacıya yer vermemişti. Brezilyalı futbolcunun ligin sonuna doğru yükselen performansı da manidar bulunurken Başkan Ünal Aysal ve yöneticiler, sambacının inişli çıkışlı grafiğinden dert yanarak, "Transferi geldiği için mi oynamaya başladı?" sorusunu gündeme getirmişti.

Özellikle Şampiyonlar Ligi maçlarındaki hırsı ve lider özellikleriyle yeniden göze giren Felipe Melo ile yola devam etmeye sıcak bakmaya başlayan sarı-kırmızılılar, Fatih Terim'in olumlu raporu sonrası harekete geçti. Yönetim, sambacının bonservisi için Juventus'a 3-3,5 milyon euro teklif etmeyi düşünüyor. Ancak İtalyan ekibininin bu rakamı kabul etmemesi halinde kiralama formülünün yeniden devreye sokulacağı kaydedildi.

Melo'nun, Juventus'la 30 Haziran 2015'e kadar sözleşmesi bulunuyor. Çizme ekibinin teknik patronu Antonio Conte'nin takımda düşünmediği 29 yaşındaki Melo için her türlü kozu elinde tutan Galatasaray'ın, kiralama sözleşmesini en yakın zamanda imzalaması bekleniyor.

Milliyet