İlk olarak söz alan 2. başkan Cengiz Özyalçın; "Sinan Gümüş şansını iyi değerlendirdi. Bana göre Galatasaray bir oyuncu kazandı. Umarım bundan sonra da güzel oyunlarla bizi mutlu eder." diye söze başladı.

Türkiye Kupası'nda iddialı olduklarını belirten Özyalçın; 

"Galatasaray demek her branşta şampiyonluğa oynamak demektir. Bir takım insanlar Türkiye Kupası'nı önemsememiş olabilirler, ama Galatasaray için bir şey farketmez. Galatasaray burada ciddi bir tavır koymak mecburiyetinde. Bu kupanın olası bir UEFA sınırlamasında bile önemi var. Galatasaray Türkiye Kupası'nda da iddialı. Türkiye Kupası'nı, Türkiye'de en çok kazanan takım Galatasaray. Bu bir gelenektir." diye konuştu.

ALAÇAYIR'DAN AZİZ YILDIRIM YORUMU

Özyalçın'ın ardından söz alan Galatasaraylı yönetici Eşref Alaçayır taraftarın az olan ilgisi, lig be kupa yarışıyla ilgili; "Belediye ile görüşüp, ulaşım araçlarının sayısının artırılmasını talep edeceğiz. Biraz daha fedakarlık istiyoruz taraftarlardan. Her maç, her kupa Galatasasaray için önemli. Biz burada kupa için mücadele ettiğimiz gibi, ligde de şampiyonluk için mücadele edeceğiz." dedi.

Aziz Yıldırım'ın kupadan zarar ettikleri yönündeki açıklamaları sorulan Alaçayır; "Bizim Fenerbahçe gibi bir şikayetimiz yok. Kulüpler böyle bir karar alırsa uyarız. Federasyon böyle bir şeye katılmamız için davet ediyorsa bizi, biz de icabet edeceğiz." dedi

UEFA SÜRECİ HAKKINDA

Finansal Fair Play süreciyle ilgili soru alan Alaçayır; "Biz bir savunma daha vermek üzere süre aldık. Bu savunmadan sonra bizi sözlü savunmaya davet edecekler. Devam eden bir yargılama var, bu konuda konuşmayayım." diyerek sözlerini noktaladı.

Kaynak: Sporx