Galatasaray yönetimi Fatih Terim’in ikili ilişkileri sayesinde geçen sezon Fenerbahçe’nin 6.5 milyon Euro verip alamadığı Henry Onyekuru’yu tek kuruş kiralama bedeli olmadan kadroya kattı. Nijeryalı oyuncu Aykut Kocaman’ın geçen sezon sol kanat için birinci tercihiydi. Alınamadığı için Mathieu Valbuena transfer edildi. 

200 gündür oynamıyor ama 154 dakikada bir gol atıyordu

İnsanlar son resmi maçına 200 gün önce Anderlecht formasıyla Eupen karşısında çıkan Henry Onyekuru için ''sakat'' yorumu yapıyor. Ancak bir önceki sezon kendisini Everton’a 8 milyon Euro’ya götürdüğü her 154 dakikada bir gol atan kanat oyuncusu performansını kiralık olarak gittiği Anderlecht’te gösterseydi şu an fiyatı 20 milyon Euro’ydu.

Aslında Fatih Terim’in önüne Onyekuru, Trezeguet sayesinde geldi. Anderlecht’in Onyekuru’yu birinci kanat olarak alıp Trezeguet’yi Kasımpaşa’ya gönderdiği scout ekibi tarafından hatırlatıldı.

Henry Onyekuru, Rodrigues kadar kazanacak

Henry Onyekuru’ya Rodrigues’e ödenen yıllık 1 milyon 350 bin Euro verilecek. Ayrıca Nagatomo’ya ödendiği gibi şampiyonluk primi 150 bin Euro verilecek. Puan başına ise Rodrigues’den farklı olarak 4 bin değil 5 bin Euro alacak. Tek olumsuz haber ise sözleşmesinde satın alma bedeli bulunmayacak.

Onyekuru’nun ''süper gizli'' transferinin arkasında ise yine Terim’in yakın dostlukları yatıyor. Tecrübeli teknik adam, Galatasaray’a ilk teknik adam olduğu dönemde Everton’ın sportif direktörü olan Marcel Brands’ı tanıyordu. Onyekuru boşa çıkınca Terim, Brands’ı aradı. Bedelsiz kiralamayı Şampiyonlar Ligi opsiyonu ile kabul ettirdi.

Henry Onyekuru, Galatasaray'ı 3 nedenden dolayı seçtiğini açıkladı

Bu arada Nijerya’dan Guardian gazetesi yazarı Oluwashina Okeleji, Henry Onyekuru ile konuştuğunu açıkladı...

Henry Onyekuru’nun kendisine, ''diğer iki İstanbul takımından da teklif aldım. Galatasaray’ı seçme nedenim Şampiyonlar Ligi ve dünyaca tanınan teknik direktörünün yanı sıra maçlarının her zaman dolu tribünler önünde oynanması'' sözlerini kullandı.

Okeleji kendi yorumu olarak da, ''Henry Onyekuru için Fatih Terim, Guardiola etkisi yapacaktır...'' ifadelerini kullandı.