Sarı lacivertliler, daha önce Galatasaray'ın talip olduğu ve 'hayır' yanıtı verilen 3 genç oyuncu Can Bartu Çığır, Mahmut Ceyhun Alyurt ve Yiğit Evin için teklif yaptı.

Ali Koç ile Niyazi Aktaş görüştü

Fenrebahçe Başkanı Ali Koç ile Gençlerbirliği Başkanı Niyazi Aktaş, dün transfer görüşmeleri için masaya oturdu. Başka görüşmenin Arda Güler'in yüzde 20'lik payı için yapıldığı sanıldı.

Ümit Karan: "Hakemlere mesaj gitti..." Ümit Karan: "Hakemlere mesaj gitti..."

Fenerbahçe, Galatasaray'a rakip oldu

Ancak Fenerbahçe Başkanı Koç'un Gençlerbirliği'nin U-15 takımında forma giyen Can Bartu Çığır, Mahmut Ceyhun Alyurt ve Yiğit Evin'i  kadrosuna katmak için görüşmelerde bulunduğu öğrenildi.

Gençlerbirliği, Galatasaray'ın teklifini kabul etmedi

3 genç oyuncu için  daha önce Galatasaray teklif yapmıştı. Sarı kırmızıların teklifi Gençlerbirliği yönetimi tarafından kabul edilmemişti.

 

Arda Güler'in yüzde 20'si için 3 milyon Euro

Öte yandan Gençlerbirliği'nin Arda Güler'in yüzde 20'lik payı için belirlediği rakam belli oldu. Başkent ekibi,  Arda Güler'in satışından yüzde 20'lik pay için 2.5 -3 milyon Euro arasında bir ücret talep ediyor.

Paket halinde transfer

Fenerbahçe Başkanı Koç ile Gençlerbirliği Başkanı Akdaş, önümüzdeki günlerde hem Arda Güler hem de Can Bartu Çığır, Mahmut Ceyhun Alyurt ve Yiğit Evin'in transfer sürecini paket halinde tamamlamak için biraraya gelecek.

Yükselen yıldız: Arda Güler

Fenerbahçe'nin 2019'da 400 bin TL bonservis ücreti ve satışından yüzde 20 pay ile Gençlerbirliği'nden kadrosuna kattığı Arda Güler'in dün A Milli Takım'a seçildiği açıklanmıştı.

Arda Güler'in 2022-23 sezonu performansı

17 yaşındaki futbolcu, Fenerbahçe'de bu sezon ligde 4 maçta 2 gol attı. Avrupa Ligi'ndeki Dinamo Kiev karşılaşmasında 1 gol 1 asistle oynadı.

Kaynak: Ajansspor