Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak müsabakayı hakem Atilla Karaoğlan yönetecek. Karşılaşma beIN Sports ekranlarından yayımlanacak.

Süper Lig'in geride kalan bölümünde 6 galibiyet, 2 beraberlik ve 3 mağlubiyet yaşayan Galatasaray, 20 puan topladı.

Ligde oynadığı maçların 5'ini kazanan, 3'ünde berabere kalan ve 3'ünü de kaybeden VavaCars Fatih Karagümrük ise 18 puana sahip.

MUHTEMEL 11'LER:

Karagümrük: Viviano, Hedenstad, Burak, Zukanovic, Caner, Biglia, Jimmy Durmaz, Bertolacci, Emre Mor, Borini, Pesic

Galatasaray: Muslera, Yedlin, Nelsson, Marcao, Van Aanholt, Berkan, Cicaldau, Morutan, Feghouli, Kerem, Halil

BOEY VE ARDA FORMA GİYEMEYECEK

Galatasaray'da iki futbolcu sakatlıkları nedeniyle bu maçta görev yapamayacak.

Sarı-kırmızılı ekipte tedavilerine devam edilen Sacha Boey ve Arda Turan, maçın kadrosunda yer alamayacak.

Galatasaray'da sarı kart ceza sınırında bulunan Taylan Antalyalı, bu maçta kart görmesi durumunda 13. haftadaki Fenerbahçe derbisinde forma giyemeyecek.

MAÇ ÖNÜ RAKAMLAR

Fatih Karagümrük'ün Süper Lig tarihinde en fazla mağlup olduğu (9) ve gol yediği (27) rakibi Galatasaray.

Galatasaray'ın geçen sezon iki Süper Lig maçında da mağlup edemediği tek rakibi Fatih Karagümrük'tü (1B 1M). Sarı-kırmızılı ekip, lig tarihinde ilk kez rakibine karşı üç karşılaşmalık galibiyet hasreti yaşayabilir.

Evinde oynadığı son 11 Süper Lig maçını kaybetmeyen Fatih Karagümrük (7G 4B), kulüp tarihinin en uzun serisini tekrarlamak istiyor (1984-2020 arasında 12 maç).

Deplasmanda oynadığı son üç Süper Lig maçının ikisini kaybeden Galatasaray (1G), daha önceki 14 karşılaşmada aynı sayıda yenilgi almıştı (10G 2B).

İstanbul takımlarına rakip olduğu son üç Süper Lig maçının ikisini kazanan Fatih Karagümrük (1M), daha önceki 26 karşılaşmada aldığı galibiyet sayısına ulaşmak istiyor (3G 6B 17M).

Deplasmanda çıktığı son beş Süper Lig maçında da 2+ gol yiyen Galatasaray, tek sezondaki en uzun serisini tekrarlama tehlikesiyle karşı karşıya (Şubat-Mayıs 2011 arasında 6 maç).

Süper Lig'in 2021/22 sezonunda oynanan karşılaşmaların ilk yarılarında Galatasaray'dan (11) daha fazla gol atan iki takımdan biri Fatih Karagümrük (12; diğeri Trabzonspor).

Bu sezon Süper Lig'de görev yaptığı yedi maçta altı gol atan Fatih Karagümrük orta sahası Andrea Bertolacci, lig kariyerinin en yüksek sayısına ulaşmak için sahaya çıkıyor (2014/15'te Genoa formasıyla 6 gol).

Süper Lig'de görev yaptığı son iki maçta birer golde pay sahibi olan Kerem Aktürkoğlu (1 gol & 1 asist), bu sezon üç karşılaşmalık seri yakalayan ilk Galatasaray oyuncusu olmak istiyor.

Teknik direktörlük kariyerinde rakip olduğu 53 ekibin 50'sini mağlup eden Fatih Terim (Galatasaray, Adana Demirspor ve Fatih Karagümrük hariç), Süper Lig tarihinde en fazla takım karşısında galibiyet alan çalıştırıcı olmak istiyor (Şenol Güneş ile eşit).

Kaynak: Maçkolik