Yöneticiler ilk etapta sezonu Orhan hocayla tamamlayacaklarını açıklamasına rağmen, son 3 maçta alınan 3 beraberlik Başkan Dursun Özbek’i harekete geçirdi. Camiayı ve taratfarı yakından tanıyan bir ismi göreve getirmeyi hedefleyen, mali açıdan da kulübe yük olabilecek bir hoca istemeyen Özbek, Bülent Korkmaz’da karar kıldı.

47 yaşındaki çalıştırıcı ile bizzat görüşme yapan Özbek, Korkmaz ile el sıkıştı. Bu sezon son olarak Mersin İdman Yurdu’nda görev yapan Bülent hocanın, hiçbir şart öne sürmeden görevi kabul ettiği öğrenildi. Galatasaray, 2008-2009 sezonunda 16 resmi maçta takımın başında olan Bülent Korkmaz ile 2. dönemini yaşayacak.

Genç teknik adamın 3.5 yıllık sözleşme imzalayacağı bildirilirken, en önemli nokta ise hemen takımın başına geçecek olması. Arena’da pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisinde Bülent Korkmaz kulübede yer alacak. Başkan Özbek’in önceki gün yaptığı görüşmede de bu konuya özellikle vurgu yaptığı ve Korkmaz’a “Bizim için çok önemli olan Fenerbahçe maçında takımı yalnız bırakmamanı istiyorum” dediği öğrenildi.Bülent hoca da kesinlikle sorumluluktan kaçmayacağını belirtip, derbide Arena’ya çıkacağını söyledi.

Bülent Korkmaz sadece Galatasaray A Takımı’nı çalıştırmayacak. Genç hoca Florya’nın tek patronu olarak göreve geliyor. Başkan Dursun Özbek’in 3.5 yıllık sözleşme önerisinde bulunmasının nedeni de altyapıyla ilgili.Kulübün içinde bulunduğu mali krizi göz önünde bulunduran Özbek, 1-2 senelik süreçte Sarı-Kırmızılı takıma genç yeteneklerin katılmasını hedefliyor. Başkan, Galatasaray altyapısında yetişip yıllarca kaptanlık bandını takan Bülent Korkmaz’ın, kendisi gibi takıma yıllarca hizmet edecek oyuncular kazandırmasını bekliyor.

Mustafa Denizli’nin aksine Bülent Korkmaz yardımcı ekibini hemen oluşturmak istiyor. Korkmaz’ın aklında öncelikle iki isim var. Kendisi gibi Galatasaray’da forma giymiş bir antrenörle yola çıkmayı planlayan Bülent hoca, Emre Aşık veya Mustafa Sarp’tan birini ekibine alacak. Denizli döneminde de kulübede olacağı konuşulan Emre Aşık, şu anda U21 Ümit Milli Takımı’nın başında. Mustafa Sarp ise Mersin İdman Yurdu’nda Korkmaz’ın birinci yardımcısı olarak görev yapmıştı.

Kaleci antrenörlüğüne Taffarel devam edecek. Sezon sonuna kadar Galatasaray ile sözleşmesi bulunan Taffarel’in Mayıs’tan sonra sadece Brezilya Milli Takımı’ndaki görevine devam etmesi bekleniyor. Gençlerbirliği ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Galatasaray maçın ardından hemen İstanbul’a dönmüştü.Metin Oktay Tesisleri’nde dün sabah takım toplanırken, Bülent Korkmaz’ın da Florya’da olduğu öğrenildi.

Ayağının tozuyla hemen futbolcularla tanışan Korkmaz’ın özellikle kaptan Selçuk İnan ile bir süre özel olarak görüştüğü ifade edildi.

(Fanatik)