Ali Koç, 24 Temmuz’da Camiaya Sesleniş programında, ''şu anda 30 milyon Euro açığımız var'' açıklaması yapmıştı. Ardından da, ''2018-19'da en az 30 milyon Euro kar yapmamız gerekiyor ki, bu hesapları tutturalım'' ifadesini kullanmıştı.

Başkan kısa süre önce başlayan Fener Ol projesinin başladığı dönemde ise  açığı önce 60 sonra 65 milyon Euro olarak açıkladı. Bu da Fenerbahçe’nin, 30 milyon Euro kar etmesi gerektiği dönemde en az 5 milyon Euro’luk ekstra borç yaptığının göstergesi oldu.

FENERBAHÇE’NİN BAŞINI GALATASARAY YAKACAK

Fenerbahçe ile Trabzonspor için hayati önem taşıyan; TFF-BDDK ve Kulüpler Birliği’nin ortaklığında yürütülen borç yapılandırma çalışmasına, Anadolu kulüplerinin ciddi bir muhalefeti var.

Anadolu Kulüpleri dışında Galatasaray’da da özellikle muhalefet onay için genel kurul talebinde bulundu. Gelen bilgilere göre Mustafa Cengiz’i ibra etmeyenlerin yanı sıra pek çok kongre üyesi anlaşmaya yanaşmıyor.

31 Ocak’ta Trabzonspor’la aynı anda UEFA’nın CFCB Komisyonu önünde savunma veren Fenerbahçe'de yönetimi, Fener Ol kampanyasından elde edilen gelirin hemen hemen 35 milyon Euro’yu bulmasına rağmen henüz 30 milyon Euro’luk bir açığın bulunması korkutuyor.

31 Mayıs’a kadar yönetim, Fener Ol kampanyasından 30 milyon Euro’luk bir gelir elde etmeye çalışacak.