Galatasaray ve Fenerbahçe resmi internet sitelerinden bu akşam şampiyonluk sayıları konusunda açıklamalar yayınladı. Bu gelişmelerin ardından Galatasaray yönetici Nihat Kırmızı Beyaz TV'ye bu konuda açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe başarılı olsa bunlar gündeme gelmezdi

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Nihat Kırmızı: "Fenerbahçe, başarılarımızın altında kalmalarının eserini yaşıyor. Eğer 20. şampiyonlukları olsa ve 4. yıldızı takabilseler bunlar hiç gündeme gelmezdi. Bizim yıldızlarımız Türk futbolunu aydınlatıyor." dedi.

Biz kendilerine bir yıldız hediye edebiliriz

Galatasaray ve Fenerbahçe arasında yaşanan yıldız polemiği konusunda konuşan Nihat Kırmızı: "Fenerbahçe Başkanı doğal olarak taraftarını mutlu etmek için çaba sarf ediyor ama bu yol ile mutlu olacaklarsa Galatasaray olarak biz de kendilerine bir yıldız hediye edebiliriz" ifadelerini kullandı.

Galatasaray'dan Fenerbahçe'ye resmi cevap

Sarı-kırmızılıların açıklamasında Fenerbahçe'nin başvurusuna karşı TFF'ye başvuru yapıldığı hatırlatıldı ve, "Galatasaray Spor Kulübü, bugün itibariyle müzesindeki 22 şampiyonluk kupasıyla ve dört yıldızı ile Türkiye'nin en çok Süper Lig Şampiyonluğu olan kulübüdür." ifadeleri kullanıldı.

Ali Ece: "Barış Alper Yılmaz'ı, Atiba'ya benzetiyorum" Ali Ece: "Barış Alper Yılmaz'ı, Atiba'ya benzetiyorum"

İşte Galatasaray'ın açıklaması:

"Değerli Kamuoyunun Dikkatine,

Son günlerde Süper Lig şampiyonlukları konusunda, hukuki temeli ve geçerliliği bulunmayan, gayriciddi iddiaların yeniden gündeme getirilme çabalarını dikkatle takip ediyoruz.

Bilindiği gibi, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün Türkiye Futbol Federasyonu nezdinde yapmış olduğu meşruiyeti bulunmayan 28 şampiyonluk konulu başvuruya karşı Galatasaray Spor Kulübü tarafından Türkiye Futbol Federasyonu'na 23 Mart 2021 tarihli dilekçemiz ile başvurulmuştu.

Devam eden süreçte, 21 Nisan 2021 tarihli ikinci dilekçemiz ile ilk başvurumuza ek beyan ve itirazlarımız da Türkiye Futbol Federasyonu'na iletilmişti.

Söz konusu dilekçelerimiz vasıtasıyla Fenerbahçe Spor Kulübü'nün hiçbir hukuki dayanağı olmayan iddialarına konu başvuru ile buna bağlı taleplerin neden reddedilmesi gerektiği Türkiye Futbol Federasyonu'na detaylıca izah edilmiştir.

Galatasaray Spor Kulübü, Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sözde iddiasına ilişkin Türkiye Futbol Federasyonu nezdindeki hukuki süreci son derece yakından takip etmektedir ve ilerleyen dönemlerde de takip etmeye devam edecektir.

Galatasaray Spor Kulübü, bugün itibariyle müzesindeki 22 şampiyonluk kupasıyla ve dört yıldızı ile Türkiye'nin en çok Süper Lig Şampiyonluğu olan kulübüdür.

Galatasaray Spor Kulübü"

(Beyaz TV)