Fenerbahçeli Oğuz Çetin’den Galatasaraylıları çıldırtan açıklama
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından düzenlenen, "Futbolun Efsaneleri Gençlerle Buluşuyor" projesi kapsamında eski futbolcular Beşiktaşlı Ali Gültiken, Trabzonsporlu Hami Mandıralı, Fenerbahçeli Oğuz Çetin ve Galatasaraylı Ergün Penbe, Akdeniz Üniversitesi Atatürk Konferans Salonu’nda öğrencilerle bir araya geldi. 

"GALATASARAY OLDUKÇA SIRTIMIZ YERE GELMEZ"

Fenerbahçe’nin durumunun sorulduğu Oğuz Çetin, "Fenerbahçe’nin başında güçlü bir isim var, Ali Koç. Hiç beklenmedik şekilde lige kötü başlamış olsak da bir şekilde Fenerbahçe’nin toparlayacağı görüşündeyim. Cocu’nun gönderilmesiyle Koeman’la hem kadro hem oyun yapısında değişiklikler oldu.

Galatasaray gibi çok değerli rakibimiz olduğu sürece bizim sırtımız yere gelmez. 2-0 mağlupken 2-2’ye getirdik hatta 3-2 kazanabilecekken fazla üzmek istemedik 2-2 neticelendi" açıklamasını yaptı.

Çetin’in Fenerbahçe hedefi 
’Fenerbahçe bünyesinde görev almak ister misiniz’ sorusuna Çetin şu cevabı verdi: 

"Bizler uzun yıllar futbolun içinde yer alan, futbolun her alanında kendini geliştirmiş kişileriz. Görev seçerken doğru hareket etmemiz gerekiyor. Teknik direktör vasfı üzerinde de olsa. Konu Fenerbahçe olduğu zaman teknik direktör olarak değil ama mutlaka yönetici, sportif direktör olarak veya kulübün bir yerindeki yönetici olarak bu işin koordinesi ve idaresi yönünde görev alabilmek en büyük hedeflerden bir tanesidir."

’’FENERBAHÇE AŞK DEMEK"

Hayatının merkezinde Fenerbahçe olduğunu dile getiren Çetin, "Fenerbahçe demek aşk demek, sonsuz bağlılık demek. Böyle bir camianın önemli bir ferdi herkese nasip olmayacak çok önemli bir olgudur.

Fenerbahçe’yi hep önde tutmuşumdur,

futbol doğrularından uzaklaşmadan, fanatizme girmeden saygın şekilde en sevdiğim camiamı temsil etmeye çalışmışımdır" ifadelerine yer verdi.