Fenerbahçe taraftarları, birbirine zıt değerlendirmelerde bulunan iki hocadan bakın hangisine destek verdi...

AYKUT KOCAMAN: BİZİM OYUNUMUZUN TA KENDİSİ!

Fenerbahçe'nin eski teknik direktörü Aykut Kocaman, Dünya Kupası'nı A Spor'a yorumladı.

Finalde sergilenen futbolu, kendilerinin de Türkiye'de uygulamaya çalıştıklarını söyleyen Kocaman, "Final, bugünün oyununun nereye gittiğinin gösteren, iki doğru takımın maçıydı. Birçok açıdan benim oyunuma benzediğini anlıyorum. Bizim ülkemizin şartlarına uygun şekilde harmanlamaya çalıştığımız oyunun ta kendisi. Bu oyun benim oyunum değil, onların oyunu ve biz burada bunu yapmaya çalışıyoruz. Ülkemizde bu oyunu izleyip, yorumlayanlarla, benim gibi düşünenler arasında büyük fark olduğunu söyleyebilirim. Futbol artık netice oyunu. Bunu severek ve isteyerek söylemiyorum ama böyle bir gerçek var" dedi.

TERİM: HÜCUM EDENLER KAZANIR

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ise meslektaşı Aykut Kocaman'ın tersine, İnstagram TV'de Dünya Kupası'ndaki 'Önce gol yememe' üzerine kurulu futbol anlayışını eleştirdi. Terim, "Kim ne kurarsa kursun sonuçta daima hücum oynayanlar, futbol oynamayı arzu edenler kazanacaktır. Defans oynamak bir sanattır ama bunu konuşmuyorum. Gol yememe, futbolu çirkinleştirme üzerine konuşuyorum. Zaten dünyada bunun alıcısı da yok. Tribünde ve TV başındaki futbolseverlerde görüyoruz bunu" dedi.

FENERBAHÇELİLER DESTEK VERDİ

Terim'in hücum futbolu ile ilgili sözlerine sürpriz bir destek geldi. Fenerbahçeli taraftarlar, ezeli rakiplerinin teknik direktörünün açıklamalarını paylaşırken, lehte yorumlarda bulundular. Bu yorumlarda geçen sezon oynattığı futbolla eleştirilen teknik direktör Aykut Kocaman'a eleştiriler de dikkat çekiciydi.