Galatasaray Kulübü, Türkiye Yaz Yüzme Şampiyonası'nda gerçekleşen doping olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Galatasaray'da bir yüzücünün dopingli çıkması nedeniyle şampiyonluk kupasının Fenerbahçe'ye verilmesi hakkında resmi siteden açıklama yapan sarı kırmızılı yönetim şu ifadeleri kullandı:

"03 – 06 Temmuz 2013 tarihleri arasında yapılan Spor Toto Yaz Yüzme Şampiyonası'nda sporcumuz Abdulhalim Lafcı’nın doping kontrolünde pozitif çıkmasıyla ilgili olarak bugün basında “Galatasaray kupayı Fenerbahçe’ye devretti” başlığıyla yer alan haber, yazı açıklamalar pek çok yanlış ve yanıltıcı bilgiler taşıdığından konuya bir açıklık getirmek amacıyla bu bilgilendirmenin yapılması ihtiyacı ortaya çıkmıştır.

Öncelikle bilinmesini isteriz ki, Galatasaray Spor Kulübü’nün benimsemiş olduğu doping kullanımında “0 Tolerans” ilkesine uygun olarak sporcumuzun kulüple ilgisi derhal kesilmiştir.

Sporcunun yarıştığı 4 branşın yanı sıra takım halinde katıldığı 3 bayrak yarışından elde ettiği puanlar silinmiş, buna karşılık aynı şekilde dopingli çıkan Fenerbahçeli sporcu 2 branşta yüzdüğü için puan kaybının daha az olması sonucu ‘19+ Büyükler Erkek’ ve ‘Büyükler Toplam’ katagorilerindeki sıralamamız değişmiştir.

Ancak haberde yer alan “Sarı lacivertli ekip, böylece erkekler, bayanlar ve toplamda olmak üzere 3 kategoride birden şampiyonluk kupasının sahibi oldu” iddiasının ve Fenerbahçe Spor Kulübü yöneticilerinin “Şampiyonluk Kupası Fenerbahçe’ye Devredildi” açıklamalarının gerçekle ilgisi yoktur.

Her iki kulüp açısından da üzücü olduğunu düşündüğümüz bu olayların sonucunda sıralamalar belirlenmiş ve Galatasaray Açık Yaş Bayan/Erkek 2013 Spor Toto Türkiye Yaz Şampiyonu ünvanını korumuştur."


Webaslan