Galatasaray'ın milli futbolcusu Olcan Adın, TFF Süper Kupa maçında eski takımı Fenerbahçe'ye gol atmayı istediğini söyledi.

Florya Metin Oktay Tesisleri'ndeki GS Store mağazasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Olcan, 25 Ağustos Pazartesi günü Manisa'da oynanacak TFF Süper Kupa maçında eski takımı Fenerbahçe ile karşılaşacaklarını hatırlatarak, "Süper Kupa maçında gol atmak isterim. Takım arkadaşlarımın hangisine sorarsak soralım, kalecilerimiz de dahil herkes Fenerbahçe'ye gol atmak ister" diye konuştu.

TFF Süper Kupa maçına 2 haftalık hazırlanma sürelerinin olduğunu belirten deneyimli oyuncu, "Avusturya'dan başlayıp, Budapeşte ve İstanbul'da yoğun bir tempoda çalıştık. İstanbul'daki kamp süreci boyunca da en iyi şekilde o maça hazırlanacağız. Önümüzde daha zaman var. O güne kadar en iyi şekilde hazırlanıp, Süper Kupa'yı kazanmak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Transfer sürecim sıkıntılı oldu"

Olcan Adın, sarı-kırmızılı takıma transfer sürecinin kendisi açısından sıkıntılı olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Trabzonspor'da gösterdiğim performansla zamanımı doldurduğumu düşünmüştüm. Milli takım kampının dönüşünde başkan İbrahim Hacıosmanoğlu'na takımdan ayrılmak istediğimi ve gelen teklifleri değerlendirmelerini söylemiştim. Sonunda mutlu bir şekilde Galatasaray'la anlaştım. Transfer sürecinde basında çıkan haberler, hakkımda yazılanlar beni etkiledi. Benim açımdan güzel bir sonuç oldu."

Yakın arkadaşları Selçuk İnan ve Burak Yılmaz'ın, transferinde etkili olduğunu anlatan Olcan, şöyle devam etti:

"Trabzonspor'dan ayrılmayı kafaya koyduktan sonra Galatasaray beni istedi. Benim de o andan sonra tek istediğim Galatasaray'a transfer olmaktı. Selçuk ve Burak benim çocukluk arkadaşım. Onların da tekrar bir araya gelmemizde çok büyük katkısı oldu. Konuşmalarımızda her zaman iyi şeylerden bahsediyorlardı. Tekrar beraber olacağımızdan, aynı evi ve tesisleri paylaşacağımızdan bahsediyorlardı. Aynı takımda başarılar elde edeceğimizi söylüyorlardı. Onların bana dedikleri, kararımda etkili olmuştur."

Galatasaray'da daha önceki kulüplerinden ve milli takımlardan tanıdığı futbolcuların olduğunu vurgulayan sarı-kırmızılı futbolcu, şu ifadeleri kullandı:

"Kampın ilk gününden itibaren hiçbir yabancılık çekmedim. Arkadaşlarım, en kısa sürede takımın içine alıp, adaptasyon sürecini atlatmamı sağladı. İlk oynadığım hazırlık maçında çok istediğim bir şeyin gerçekleşmesinden dolayı heyecan yaşamıştım. İlk maça çıktığımda Şampiyonlar Ligi maçına çıkmış gibi heyecanlanmıştım. Bu durum oynadığım futbola yansımıştı. Heyecanımı kaybetmiyorum ama yavaş yavaş alışma sürecini atlatıyorum."

"4. yıldızı takacağımıza yürekten inanıyorum"

Süper Lig'de 19 şampiyonluğu bulunan Galatasaray'da sezon sonunda mutlu sona ulaşarak 4. yıldızı takmak istediğini dile getiren Olcan Adın, bunu başarabileceklerine yürekten inandığını söyledi.

Olcan, 4. yıldızın sarı-kırmızılı camia, takım ve taraftarlar için önemine değinerek, "Bu sezon 4. yıldızı her şeyden çok istiyoruz. Bunun için çok çalışıyoruz. Herkesin tek düşündüğü bu sezon 4. yıldızı takmak. Ben de buna yürekten inanıyorum" diye konuştu.

Bu sezon Galatasaray formasıyla kariyerinin ilk UEFA Şampiyonlar Ligi maçına çıkacağının altını çizen tecrübeli oyuncu, şu ifadeleri kullandı:

"Şampiyonlar Ligi'nde oynamak her futbolcunun hayalidir. Benim için de bir ilk olacak. Daha önce bazı takımların kadrosunda yer almıştım ama oynama şansı bulamamıştım. İnşallah bu sene Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edeceğim. Galatasaray'ın hedefleri her zaman büyüktür. Şampiyonlar Ligi, Türkiye Kupası ve Süper Lig'i ayrı ayrı düşünmek zorundayız. Şampiyonlar Ligi'nde de gidebileceğimiz yere kadar gideceğiz. O kulvarda da başarılı olacağımızı düşünüyorum."

"Gülmeyi çok sevmiyorum"

Bir soru üzerine, mizacı gereği gülmeyi pek sevmediğini anlatan Olcan, "Dışarıdan soğuk görünürüm, pek gülmem. Yapı meselesi, gülmeyi çok sevmiyorum" şeklinde konuştu.

Olcan, genç yaşta Fenerbahçe'ye transfer olduğunu hatırlatarak, "Fenerbahçe'de bulunduğum sürede de müsabakalarda çok az forma şansı buldum. Bu durum benim gelişimim açısından zordu. Her futbolcu oynaya oynaya kendisini geliştirir. Gaziantepspor'a gittikten sonra süre almaya başladım. Benim açımdan biraz geç oldu ama çok çalışarak buralara kadar geldim. Hiçbir zaman pes etmedim. Bundan sonra da pes etmeyeceğim" ifadelerini kullandı.

Kariyerinde çeşitli mevkilerde oynadığını anlatan sarı-kırmızılı oyuncu, "Trabzonspor'da sol ve sağ ön ile sol bekte oynamıştım. Genç milli takımlarda sol bekte görev yapmıştım. Mevki ayırt etmem. Hocam nerede görev verirse orada oynadım. Sağ önde iyi performans gösterdiğimi düşünüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Deneyimli hücum oyuncusu, kariyeri boyunca Galatasaray'ın efsane futbolcularından Gheorghe Hagi'yi örnek aldığını bildirerek, "Sürekli olarak Hagi'nin maçlarını izledim ve toplara onun gibi vurmaya çalıştım. Hala da videolarını izliyorum. Hagi'ninki inanılmaz bir yetenek. Ben çalışarak geliştirdim. Onun gibi vuramıyorum ama yine de iyi vurduğumu söyleyebilirim" diye konuştu.

"Çok özel oyunculara sahibiz"

Galatasaray'ın çok özel oyunculara sahip olduğunu aktaran Olcan Adın, "Burak, Sneijder, Selçuk, Melo ve Bruma gibi her zaman skora etki edecek oyuncularımız var. Bu sezon çok gol atacağımızı ve çok iyi maçlar oynayacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

Takım içindeki rekabetin başarıyı getireceğini savunan sarı-kırmızılı oyuncu, "Gerçekten çok özel oyunculara sahibiz. Hepsi duran topları inanılmaz iyi kullanıyor. Lig başladığında maç günü hangimiz gol atacağına inanıyorsa, isterse Muslera olsun, herhangi birimiz duran topları kullanabilir. Bizim için bir sorun olmaz" şeklinde görüş belirtti.

İtalyan teknik direktör Cesare Prandelli'nin sevecen ve sıcak kanlı birisi olduğunu anlatan Olcan, şunları kaydetti:

"Prandelli, bütün arkadaşlarımıza aynı şekilde yaklaşıyor. Tecrübeli oyunculardan gençlere bir şeyler öğretmemizi istiyor. Onlara daha çok sahip çıkmamızı söylüyor. Gençlerin daha çabuk gelişmesi için antrenmanlarda veya sonrasında özel olarak ilgileniyor. Türk hocalarla daha çabuk irtibat kurabiliyorsunuz fakat yabancı hocalar arasında kısa zamanda alıştığım sayılı isimlerdendir. Kendisiyle çok iyi iletişim ve diyalog kurabiliyoruz. Bu da bizim için büyük bir avantaj."

Olcan Adın, TFF Süper Kupa'daki rakipleri Fenerbahçe'nin Ersun Yanal'ın istifasının ardından teknik direktör sorunu yaşadığının hatırlatılması üzerine, "Onları fazla düşünmüyoruz. O gün bizim ne yapacağımız önemli. Onların neler yaşadığı bizi ilgilendirmiyor" diyerek sözlerini tamamladı.