Galatasaray'da Burak Elmas'ın 100 günlük faaliyet raporu için hazırlanan raporun detaylı sunumunu Galatasaray Kulübü Kurumsal İletişim Direktörü Ahu Özyurt yaptı.

Özyurt, Galatasaray - Fenerbahçe ezeli rekabet ebedi dostluk sponsorluk paketi hazırlandığını ve yakında açıklanacağını duyurdu.

Ali Koç'un çocukluk arkadaşı Burak Elmas’ın söylediği, “Çekişme  bizi bir yere götürmüyor. El ele vermek zorundayız.” sözleriyle başlayan süreç Türk futbolunun iki çınarını bu noktaya getirdi. Ali Koç da başkanlık yaptığı ilk zamandan itibaren, Türk futbolunun içinde bulunduğu kavga ortamı nedeniyle “sponsorlar kaçıyor” diyerek dert yanmıştı.

Sponsorluk paketinin içinde yer alması beklenenler şu şekilde:

* İki taraf ortak bir sponsorluk paketi oluşturacak. Özellikle Türkiye pazarına girmeye istekli ve spora ilgisi olan yabancı firmaların kapısı çalınacak.

* Her iki tarafın etkili olduğu alanlardaki sponsorlar birbirlerine paslanacak. Aynı sektörden iki firma rekabet açısından aynı tarafa sponsor olamayacağı için ezeli rakibe yönlendirilecek.

* Fenerbahçe ve Galatasaray’ın ürünleri birbirlerinin mağazalarında satılacak. Galatasaraylı Fenerium’dan Arda Turan forması alacak. Fenerbahçeli GS Store’den Mesut Özil atkısı. Hatta Bağdat Caddesi’ne GS Store açılacak. Fenerbahçeliler katılacak.

* Sponsorluk anlaşması süreçlerinde daha önce yaşanan “pazarlık” opsiyonları ortadan kaldırılacak. İki taraf birbirlerinin sponsorlarına talip olmayacak. Fiyat düşürmek isteyen firmalara imkan tanınmayacak.

(Fotomaç)