Fernando Muslera'nın kalesinin koruduğu, forvetinde ise Edinson Cavani ve Luis Suarez gibi dünya yıldızlarının yer aldığı Uruguay, Güney Amerika grubunu Brezilya'nın ardından ikinci sırada tamamladı ve adını Rusya'ya gidecek takımlar arasına yazdırdı. 

Cavani ve Suarez etkisi

Evinde Bolivya'yı ağırlayan Uruguay'da 24. dakikada Gaston Silva topu kendi ağlarına gönderdi ve Bolivya 1-0 öne geçti. Daha sonra ise bir dönem Trabzonspor'la anlaşmak üzere olan ancak sağlık kontrolünden geçemediği için ajnlaşma sağlanamayan Martin Caceres, Uruguay adına 40. dakikada beraberliği sağladı. 42'de ise PSG'li yıldız Edinson Cavani Uruguay'ı öne geçiren golü attı ve ilk yarı 2-1'lik skorla sona erdi.

İkinci yarı da 60. dakikada Luis Suarez skoru 3-1 yaparken, 76'da yine Suarez farkı 3'e çıkardı. 79'da Diego Godin'in kendi kalesine attığı gol maçın skorunu belirledi; 4-2. Bu sonucun ardından Uruguay 31 puana yükseldi ve 41 puanlı Brezilya'nın ardından ikinci sırada Rusya vizesi aldı. Bolivya ise elemeleri 14 puanla 9. sırada bitirdi. 

Böylece Fernando Muslera 2010 ve 2014'ten sonra 2018 Dünya Kupası'nda da yer alacak.