Muslera koronavirüste günlerini nasıl geçirdiği ile ilgili bilgi verirken taraftarları da özlediğini vurguladı ve "Evde kal çağrısına uyuyorum. Evden hiç çıkmıyoruz. Ailemle zaman geçiriyorum. Sabah saatlerinde antrenmanlarımı yapıyorum. Hocalarımızın gönderdiği programları takip ediyorum. Spor malzemesi tedarikçisinin evimize gönderdiği aletlerle form tutmaya çalışıyorum. Apartman dairesinde oturduğum için kalecilik performansı gösteremiyorum ama bir nebze de olsa kondisyonumu üst seviyede tutmaya çalışıyorum. Özlediğim şey ve yerler var. Eşim ve çocuklarım burada ama ailemin bir kısmı Uruguya'da onları özlüyorum. Takım arkadaşlarımızı, stadımızı ve taraftarımızı özlüyorum. Maçlardaki adrenalini özlüyorum, soyunma odasının atmosferini özlüyorum." ifadesini kullandı.

Muslera, "Black list isimli diziyi izliyoruz. Çocuklar uyuduktan sonra izliyoruz. Kişisel gelişim kitabı okuyorum." dedi. 

Galatasaray'ın ikinci yarıdaki çıkışını değerlendiren Galatasaray'ın kaptanı, "Ligin ilk yarısında Şampiyonlar Ligi'nde oynadık, yoğun bir maç temposu vardı. Talihsiz sakatlıklar da oldu. İster istemez bazı oyunculara fazla yük binebiliyor. Her turnuvada en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Bazen işler iyi gitmeyebiliyor. İkinci yarıda haftada bir maça döndük. Hocamız en iyi şekilde bizleri hazırlıyor. İyi bir kadromuz var. İkinci yarıdaki çıkıştaki en büyük etken, haftada bir maça düşmemiz oldu." dedi.  

Performansı ve teknik direktör Fatih Terim hakkında da konuşan Galatasaray'ın 1 numarası, "En sevdiğim işi yapıyorum. Kalede olmak, maksimum performansı göstermek en önem verdiğim şeylerden birisi. Uzun yıllardır buradayım. İnişler çıkışlar olabiliyor ama önemli olan her yıl üzerine koymak. Ben de her yıl üzerine koyduğumu düşünüyorum. Birçok hocayla çalıştım ama Fatih Terim'in yeri ayrıdır. Beni buraya getiren de kendisidir. Taffarel'den inanılmaz şeyler öğrendim, Fadıl hocayı da ayrı yere koymak istiyorum. Takımımı, armamı seviyorum. Taraftarın desteğini görebilmek çok önemli. Uruguay Milli Takımı'na çağrılmak da büyük onur. Esşim ve çocuklarım da sürekli yanımda. onlara en iyi şekilde örnek olmam lazım. Başarılı bir baba profili çizmem gerekiyor." ifadesini kullandı.

Galatasaray'ın tarihine geçmenin kendisini motive ettiğini belirten Fernando Muslera, "Bir sezonda 16 maçta gol yememiştim. Taffarel'in rekorunu kırdım. umarım bu sezon kendi rekorumu kırarım. Şampiyonluk yolunda da büyük başarı elde etmiş olurum. Kaleci gol yemiyorsa sadece kalecinin başarısı değildir. Takım savunması da önemli. Bütün bir ekibin başarısı olarak görüyorum. Golde de tek başına golü atanın başarısı değildir. Galatasaray tarihine geçmek beni motive ediyor." dedi.

En güzel ve estetik kurtarışlarının sorulması üzerine 33 yaşındaki kaleci şu yanıtı verdi:  "Birçok güzel kurtarışım var. Seçmesi zor olacak. Bunların başında en son Fenerbahçe'ye karşı Kadıköy'de kazandığımız maçta 2-1 iken kurtardığım frikik vardı. PSG maçında Di Maria'nın bir şutu vardı, sol elimle çıkardığım bir kurtarış vardı. Evimizde oynadığımız Gençlerbirliği maçındaki frikik ve Alanyaspor maçında ardı ardına kurtardığım pozisyon vardı."

Sağlık çalışanları ile ilgili görüşlerini dile getiren Muslera, teknik direktör Fatih Terim ile konuştuktan sonra rahatladıklarını vurgulayarak, "Bütün doktorlarımıza, sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Onların hakları ödenemez. Önceden biz sahada mücadele ediyorduk. Şimdi sağlık çalışanları mücadele ediyor. Dualarımız onlarla beraber. Onları dinlememiz gerekiyor. 1 aydır ben buna uyuyorum. Hepimiz evlerimizdeyiz. Sağlık Bakanlığı en iyi şekilde çalışıyor. Kuralları uyduğumuz sürece bu illetten kurtulacağız. Hastalık başlayınca tedirginlik vardı, Fatih hocamız video konferansla ile bizimle konuştu. O virüsü atlattı, hastanelerin nasıl çalıştığını ve burada ne kadar güvende olduğumuzu anlattı ve rahatladık. İşlerine gitmek zorunda olanlar var, kullara uymaya dikkat etsinler." dedi.

Muslera: "Bütün Türk milletine sesleniyorum: Evde kalalım, doktorlarımızı dinleyelim."

Ajansspor