Galatasaray’ın Fildişi Sahilli futbolcusu Didier Drogba’nın milli takıma çağrılmaması ülkesinde büyük yankı uyandırdı. Ülkenin gelmiş geçmiş en önemli yıldızı olarak kabul edilen tecrübeli oyuncunun aday kadroda yer almaması Fildişi Sahili’nin en önemli konusu haline geldi.
   
Sarı-kırmızılıların elde ettiği şampiyonlukta önemli katkısı olan, Şampiyonlar Ligi’nde oynadığı oyunla otoritelerin övgüsünü toplayan 35 yaşındaki forvetin formunun zirvesinde olmasına karşın Teknik Direktör Lamouchi tarafından kadroda düşünülmemesi büyük tepki çekti.

İşte Drogba’nin milli takımda bulunmamasına ülkesinin gazetelerinde verilen tepkilerden bazıları:
  
    
- Bir önceki aday kadroda bulunmaması anlaşılabilir. Ancak şu anda bu izah edilemez.
 
- Hem içinde bulunduğu form durumu hem de soyunma odasında takım arkadaşlarına yaptığı liderlik Perabet nedeniyle milli takımda olmalıydı.
 
- Afrika Kupası’nı kazanmasa da Drogba her zaman çok büyük bir oyuncu olarak kalacak. Ve hala milli takıma katacak çok şeyi var.
 
- Çağrılmamasının asıl sebebi oyunundan ziyade federasyon başkanı ile yaşadığı sorun olsa gerek. Ancak yine de kadroda olması takımın yararına olurdu.
 
- Drogba’nın çağrılmaması için geçerli bir gerekçe göremiyorum.

- Bence Lamouchi onun var olan formunu düşünerek kendisini milli takıma çağırmalıydı. Roger Milla Kamerun için 40 yaşına kadar oynamıştı. Drogba iyi olduğu sürece oynamaya devam etmeli.