Hamza Hamzaoğlu'nun gelişiyle çıkış yakalayan Galatasaray, Mersin İdman Yurdu karşısında da kazanarak galibiyet serisine devam etmek istiyordu. Buna karşılık konuk takım Mersin ise ligde 2 haftalık galibiyet hasretini dindirmenin planlarını yapıyordu.

Mücadele çok yüksek tempoda başladı. Önce 3. dakikada Güven Varol'un vuruşunda Sabri'den de seken topu Muslera çizgiden çıkardı, daha sonra ise 5. dakikada sağ taraftan gelen ortaya Marko Futacs'ın kafa vuruşu direğin dibinden auta gitti.

Türk Telekom Arena'da, ilk 5 dakikada iki gol fırsatı bulan Mersin İdman Yurdu, 9. dakikada bu golü bulmayı başardı. Sağ kanattan hareketlenen Nakoulma, Telles'i geçtikten sonra kale sahasındaki Güven'e çevirdi. Güven de boş durumda vuruşunu yaptı ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Kalesinde gördüğü golden sonra rakip sahaya daha etkili giden Galatasaray, fazla sürmeden beraberliği yakaladı. 18. dakikada sol taraftan Telles'in ortasına, Mersin İdman Yurdu'nun golünü atan Güven ters bir vuruş yaptı ve bu kez de kendi ağlarını havalandırdı.

Ancak konuk takım Mersin İdman Yurdu'nun pes etmeye niyeti yoktu. Sarı-kırmızılı ekip karşısında geri adım atmayan Mersin, 26. dakikada penaltı kazandı. Marko Futacs, ceza sahasında topu ayağına aldığı anda Chedjou'nun müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Penaltıda topun başına geçen Milan Mitrovic, yerden düzgün bir vuruşla takımını Arena'da 2-1 öne geçirdi.

Kalan dakikalarda ise tempo çok yükseldi. Galatasaray, üretken olmamasına rağmen Mersin yarı sahasına yerleşmeye çalıştı. Mersin İdman Yurdu ise kontraataklarla 3. golü kovaladı. Ancak devrenin kalan bölümünde başka gol çıkmadı ve soyunma odasına 2-1'lik Mersin İdman Yurdu üstünlüğü ile gidildi.

İkinci yarıya Galatasaray çok hızlı başladı. 50. dakikada ceza sahasında topla buluşan Hamit Altıntop, iyi vurdu ancak direğin dibinden auta gitti. Bu pozisyondan sonra Sarı-kırmızılılar, baskıyı iyice artırdı.

Dakikalar 55'i gösterdiğinde Mersin İdman Yurdu savunmasının arkasına sarkan Burak Yılmaz, kaleci Nihat Şahin'i geçerken yerde kaldı ve hakem Fırat Aydınus, maçta ikinci kez penaltı noktasını gösterdi. Penaltıyı da kendisi atan Burak, hata yapmadı ve skoru 2-2 yaptı.

Sarı-kırmızılılar, 64'te gole çok yaklaştı. Selçuk İnan'ın ortasına arka direkte yükselen Chedjou, Servet Çetin'in üzerinden vuruşunu yaptı ancak top direkten döndü.

Dakikalar ilerledikçe iki takım da orta saha hakimiyetini kaybetti. Galatasaray, baskı kurarak golü ararken, Mersin ise hızlı ataklarla skor üretmeye çalıştı. 70. dakikada Galatasaray hücuma çıkarken Chedjou, inanılmaz bir hata yaptı ve topu kaptırdı. Pedriel ve Nakoulma, 2'ye 1 yakaladıkları Hakan Balta karşısında hızlı davranamayınca, mutlak bir pozisyonu harcadılar.

Ve Galatasaray'ın galibiyet golü 79. dakikada geldi. Burak Yılmaz'ın pasıyla sağ taraftan hareketlenen Sabri Sarıoğlu, kale sahasına çevirdi. Orada boş kalan Umut Bulut da boş kaleye dokundu ve Galatasaray'ı 3-2 öne geçirmeyi başardı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve Galatasaray sahadan 3-2'lik galibiyetle ayrıldı.

Spor Toto Süper Lig'de üst üste 4. galibiyetini alan Galatasaray, 31 puana yükseldi ve maç fazlasıyla liderlik koltuğuna oturdu.