Eskişehirspor Kulübü Basın Sözcüsü Bekir Sıtkı Saraç, Eskişehirsporlu futbolcu Tarık Çamdal'ın kadro dışı kalmasına ilişkin "Tarık'ın Galatasaray ile görüştüğü ve bu kulübe imza attığını duyduk. Galatasaray'ı spor ahlakına sığmayan bu davranışından dolayı kınıyoruz" dedi.

Saraç yaptığı açıklamada, Eskişehirspor Kulübü Yönetim Kurulu'nun aldığı kararla Çamdal'ın, süresiz kadro dışı bırakıldığını ve 14 bin 500 avro para cezası uygulandığını hatırlattı.

Çamdal'ın Eskişehirspor'un değer ve menfaatlerini gözetmeyip, kulübün etik değerlerine uymadığını savunan Saraç, "Tarık'ın Galatasaray ile görüştüğü ve bu kulübe imza attığını duyduk ancak bu gizleniyor. Galatasaray'ı spor ahlakına sığmayan bu davranışından dolayı kınıyoruz" diye konuştu.

Saraç, Türk futbolunun akılcı yönetimlere ve dürüst yöneticilere ihtiyacı olduğuna değinerek, Meclis'ten bu yönde kararların çıkmasını beklediklerini sözlerine ekledi.

"BİZ ONA İNANDIK, AMA SONRA..."

Eskişehirspor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Bahadır Ünalan, ara transfer döneminde adı Galatasaray ile anılan ve süresiz kadro dışı bıraktıkları genç futbolcuları Tarık Çamdal'ın aklını, yetkili olmayan menajerlerin çeldiğini öne sürdü.

Ziraat Türkiye Kupası grup kuraları çekiminin ardından Ünalan, Tarık konusunda son derece iyi niyetli davrandıklarını fakat aynı iyi niyeti oyuncularından göremediklerini kaydetti. Genç futbolcuyla bugüne kadar iyi niyet çerçevesinde birçok görüşme yaptıklarını söyleyen Ünalan, "Tarık Çamdal'ın sözleşmesi, 2014 yılı mayıs ayında sona eriyor. Yönetime geldiğimizden beri kendisiyle sürekli temas halindeydik. Ona inandık, güvendik ama daha sonra bazı şeyler değişti" diye konuştu.

"ÜST DÜZEY BİR TEKLİF SUNMUŞTUK"

Ünalan, Tarık Çamdal'ı kadroda tutmak için gereken her türlü fedakarlığı yaptıklarını vurgulayarak, "Dışarıdan gelen yanlış yönlendirmelerle futbolcunun aklı resmen çelindi. Kendisine üst düzey bir teklif sunmuştuk ama bu teklifimizi kabul etmek istemedi ve kadro dışı bırakıldı. Bize gelip herhangi bir izin talep etmedi ya da Galatasaray ile anlaştığını söyleyip, kolaylık istemedi" ifadelerini kullandı.

"YETKİLİ OLMAYAN MENAJERLERE TEPKİ"

Ünalan ayrıca, transfer dönemlerinde etik kuralların hiçe sayıldığına dikkati çekerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Olayın perde arkasında yetkili olmayan menajerler var. Polemik yaratmamak için herhangi bir isim vermek istemiyorum. Bu sözünü ettiğim menajerler Tarık'a, 'sakın Eskişehirspor'la sözleşme yapma. Galatasaray, eğer anlaşma yapmazsan seninle ilgilenecek' demiş. Etik olarak bu çok yanlış bir olay. Kendisi bizim 3 senelik mukaveleyle yurt dışından getirdiğimiz bir oyuncu. İki sezon bu takımda hiç görev almadı, yalnızca antrenmanlara çıktı. Bu yükselişi Ertuğrul Sağlam'ın keşfi ve desteğiyle yaşadı. Peki, yükselişin karşılığı bu mu olmalıydı? Sonuçta ona bir emek, bir hizmet verdik. Galatasaray'la anlaşır anlaşmaz bilemeyiz ama takıma dönmek isterse akıbetini daha sonra konuşuruz. Galatasaray Kulübü dışında başka teklifler de var. Kendisini rahatlıkla satabiliriz."

AA