İşte Ergün'ün açıklamaları:

"Benim için de sürpriz bir karar oldu açıkçası. Fatih Terim'in antrenörlüğü bırakmış olması Galatasaraylılığının sonu değil. Çok sağlam bir G.Saraylıdır. Divan üyemizdir aynı anda. Şartlar böyle gelişti.Galatasaray'ın menfaatleri için çalışıyoruz. Göreve şimdi kimin geleceğini bilmiyoruz. İsimler üzerinden konuşmayalım isterseniz. Bunları zamanı geldiğinde konuşacağız. Rizespor karşılaşmasında kimin çıkacağını bilemiyorum şu anda. İllaki birisi çıkacak. İnanın ben de bilmiyorum şuanda."

ŞÜKRÜ ERGÜN'ÜN DİĞER AÇIKLAMALARI

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Ergün, teknik direktör Fatih Terim'in sözleşmesi üzerinde yoğunlaşan spekülasyonların sarı-kırmızılı kulübe zarar verdiğini ve bu duruma bir 'dur' demeleri gerektiğini söyledi.

Ergün, Fatih Terim'in görevine son verildiğini GS TV'de açıklamasının ardından Türk Telekom Arena'da bekleyen gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu'nun son günlerde yaşanan gelişmeler üzerine bazı kararlar aldığını vurgulayan Ergün, şunları söyledi:

"Bugün toplanan yönetim kurullarımız, son günlerde futbol takımımız ve kulübümüz üzerinde yoğunlaşan spekülasyonların, ciddi anlamda kulübümüze ve takımımıza zarar oluşturduğunu gözlemlemiştir. Bu zarara bir yerde 'dur' demek gerekiyordu. Bunun üzerine böyle bir karar aldık. Sayın Terim'e 2 yıllık bir kontrat önerimiz oldu ancak bu öneri kabul görmedi. Biz de bunun üzerine bir araştırma içine girme durumunda kaldık."

Sarı-kırmızı kulübün uzun yıllarda oluşmuş geleneklerinin de zarar görmeye başladığını aktaran Ergün, "Oluşan spekülasyonlardan bu geleneklerimizin zarar görmeye başladığını hissettik. Aynı şekilde Galatasaray'ın çok uzun yıllarda oluşmuş bir yönetim hiyerarşisi vardır. Bu hiyerarşi, kuralları, katmanları ve iletişim tarzı çok net ve belirgindir. Bunun da dışına çıkıldığını hissettiğimiz zaman, değerlerimizi koruma adına böyle bir karar aldık. Sayın Terim'e, kulübümüze ve takımımıza hayırlı olacak bir karardır" ifadelerini kullandı.

Bir gazetecinin, "Taraftarlar sosyal medyada yönetimi eleştiriyor. Ne söylersiniz?" sorusuna Ergün, "Sosyal medyada çok ciddi tebrik ve teşekkür mesajları da alıyoruz" yanıtını verdi.

Basın mensuplarından soru almayacağını belirten Şükrü Ergün, yeni teknik direktörün kim olacağı sorusuna "Araştırıyoruz" yanıtını verdikten sonra stattan ayrıldı.


(Akşam)