Kopenhag yenilgisiyle hem gruptan çıkma şansını hem de en azından üçüncü olarak Avrupa Ligi’ne devam etme ihtimalini zora sokan Cim-Bom’da, Fenerbahçe maçı öncesi kırmızı alarm verilirken, sakatların durumu endişe yaratıyor.

Sarı-kırmızılı takımda Fernando Muslera ve Wesley Sneijder’in oynama ihtimali bulunmazken, Mancini sakatlar ve yabancı kuralı yüzünden Kopenhag 11 ile maça çıkacak. Sistem de 4-4-2 olacak.

İşte zorlu derbi öncesi Florya’da son durum:

1-Muslera ve Sneijder yok:
Ayak baş parmağı kırık olan ve Kopenhag maçında forma giyemeyen Muslera konusunda hem Mancini hem de Uruguaylı eldiven risk almak istemiyor. Tecrübeli kalecinin milli aradan sonra toparlayacağı belirtiliyor. Mancini’nin eksikliğini en çok hissettiği isim olan Sneijder’in de oynama ihtimalinin bulunmadığı bildirildi. Sağ arka adalesinden sakatlanan Sneijder de milli arada Florya’da tedavisini sürdürecek.

2- Didier Drogba korkuttu:
Cim-Bom’un dün yaptığı antrenmanda belinden ağrı hisseden Fildişili tedbir amaçlı olarak kalan bölümde salonda çalıştı. Yıldız oyuncunun durumu endişe yarattı. Chedjou, Eboue ve Ceyhun’un ise hafif sakatlıkları söz konusu. Durumları ciddi değil. Derbide oynayabilirler. Ancak üç oyuncudan antrenmanlarda dikkatli davranmaları istendi.

3- Sadece Hakan Balta döndü:
Sarı-kırmızılı teknik heyetin biraz olsun yüzünü güldüren tek gelişme Hakan Balta’nın sakatlıktan kurtulması. Tecrübeli oyuncu dün takımla beraber çalıştı. Buna karşın Gökhan Zan’ın tedavisi ise devam ediyor.

4- İsmail Çipe önlemi:
Muslera’nın yokluğunda ilk planda Ufuk birinci kaleci olarak düşünülmüştü. Ancak sağ kasık adalesindeki sorun yüzünden Kopenhag’da riske edilmedi. Ağrıları ve tedavisi sürüyor. Bu yüzden dünkü antrenmana U19 takımının kalecisi İsmail Çipe çağrıldı. Kadıköy’de 22 yaşındaki Eray’ın arkasında 18’lik İsmail bekleyebilir.

5-Kopenhag maçı onbiri sahaya:
Mancini kadro kurmakta oldukça zorlanıyor. İtalyan hocanın Kopenhag maçındaki 11’le maça başlayacağı öğrenildi. Buna göre kalede Eray, savunmada; Eboue, Chedjou, Semih, Riera, orta sahada; Aydın, Melo, Selçuk, Bruma, ilerde; Burak, Drogba görev alacak.

Milliyet