Fransız basınından L'Equipe, yıldız oyuncu hakkında detaylı bilgiler sunan bir habere imza attı.

İZMİT DEPREMİ

Haberde, "1999 yılında İzmit'teki yıkıcı depremden sağ kurtulan Kerem Aktürkoğlu, Türkiye'nin Portekiz karşısında en büyük umudu. 1999 yılında onu sağ salim ailesine kavuşturan dedesi, aynı zamanda Galatasaray'a da büyük bir oyuncu kazandırmış olabilir" ifadeleri kullanıldı.

GOL SEVİNCİ

Gazete, Aktürkoğlu'nun yaptığı gol sevincinden ise "İstanbul'u kendine aşık eden Kerem Aktürkoğlu, gol sevinçlerinde sihirli bir değneği varmış gibi davranarak çok sevdiği 'Harry Potter' filmine göndermede bulunuyor. Harry Potter da tıpkı Kerem gibi Voldemort'a karşı hayatta kalmayı başarmıştı." şeklinde bahsetti.

RIBERY BENZETMESİ

Kerem'in, 3. lig ekibi 24Erzincanspor'dan transfer edildiğine dikkat çeken gazete, "23 yaşındaki sağ ayaklı oyuncu, 2020 Eylül ayında Galatasaray'ın efsane teknik direktörü Fatih Terim tarafından keşfedilmeden önce 3. lig ekibi Erzincanspor'da forma giyiyordu. Tıpkı Galatasaray'a Fransa 3. ligden transfer olup bütün dünyaya adını duyuran Franck Ribery gibi." ifadelerini kullandı.

XAVI'Yİ HAYRAN BIRAKTI

Haberde ayrıca Kerem'in, Barcelona Teknik Direktörü Xavi'yi hayran bırakmasından da bahsedildi. Haberin son kısmında Xavi'nin Kerem için söylediği, "Onu durdurmak için planlar yaptık. Açık ara takımının en iyi oyuncusu. İnanılmaz bir hücum silahı." ifadelerine yer verildi.

GALATASARAY 25 MİLYON EURO İSTİYOR

L'Equipe, Lille ve Monaco'da çalışan sportif direktör Luis Campos'un Galatasaray'da görev aldığını ve bonservis bedeli olarak 25 milyon Euro istediğini kaydetti.

(Sporx)