Abdurrahim Albayrak'ın devre arasında iki yıldız transferi yapacaklarını açıklamasının ardından çok sayıda ismin gündeme geldiği Galatasaray'da hedef bu kez Marsilya'nın Fransız golcüsü Andre-Pierre Gignac.

Goran Pandev'den istediği verimi alamayan ve devre arasında Burak Yılmaz'ın yanına bir santrafor takviyesi yapmayı planlayan sarı kırmızılı takımın Anderlecht maçı öncesi 28 yaşındaki yıldızın menajeriyle bir araya geldiği öğrenildi.

Marsilya'yı yakından takip eden Fransız gazeteci Fabrice Lamperti'nin iddiasına göre Gignac'ı ocak ayında satın alma opisyonuyla kiralamak isteyen Galatasaray, bu transfer için kısa bir süre içerisinde ekonomik anlamda zor günler geçiren Marsilya ile masaya oturacak.

Bu sezon forma giydiği 16 maçta 11 gol atarak takımının zirvede yer almasına büyük katkı yapan Gignac'ın da teklife sıcak baktığı ve Galatasaray formasını giyebileceği öğrenildi.

2010-2011 sezonunda transfer olduğu Marsilya'da 4.5 sezonda 65 gol atan Gignac'ın adı bir dönem Fenerbahçe ile de anılmıştı.