Ezeli rakibi Beşiktaş’ı tek golle mağlup ederek Süper Lig’de yeniden ikinci sıraya tırmanarak şampiyonluk yolundaki iddiasını ortaya koyan Galatasaray’da başarı karşılıksız kalmayacak.

Beşiktaş galibiyeti ve Chelsea’nin elenmesi halinde geçtiğimiz cuma günü gerçekleştirilen toplantıda takıma toplam 1 milyon dolar dağıtma kararı alan sarı-kırmızılı yönetim prim paketinde gece yarısı değişikliğine gitti. Buna göre Beşiktaş derbisinden zaferle ayrılan Galatasaraylı futbolcular, İstanbul’da çarşamba gecesi oynanacak Chelsea maçını da kazanırlarsa toplam 1 milyon dolar almaya hak kazanacaklar.

1,5 milyon dolara çıkabilir

Yeni sisteme göre Chelsea karşısında turun geçilmesi halinde sarı-kırmızılı takıma dev bir prim daha verilecek. Şu an için bu rakam yönetim tarafından 1 milyon dolar olarak tespit edilirken, tur priminin 1.5 milyon dolara kadar çıkabileceği öğrenildi. Özetle Galatasaray’ın, Chelsea ile çarşamba günü Türk Telekom Arena’da ve 18 Mart’ta Londra’da oynayacağı maçlar hem takımın Avrupa’daki kaderini belirleyecek hem de futbolcular için toplam 2,5 milyon dolar kazanma fırsatı olacak.

Bu arada Başkan Ünal Aysal’ın, Chelsea maçı öncesi Florya Metin Oktay Tesisleri’ne giderek teknik kadro ve futbolcularla biraraya geleceği belirtildi. Aysal geçmişte de birçok kez Şampiyonlar Ligi maçlarının öncesinde Florya’ya motivasyon turları düzenlemişti.