Oynadığı futbolla eski günlerine geri dönen Galatasaray’ın yıldızı Wesley Sneijder, en iyi sezonlarından birini geçiriyor.

Galatasaray'ın 2013 ocak ayında İtalyan ekibi İnter’den transfer ettiği Hollandalı, Cim Bom’un gücüne güç katıyor. Hollandalı orta saha oyuncusu, Ajax’ta yakaladığı başarılı performansla 2007’de İspanyol ekibi Real Madrid’e transfer olmuştu. İki yıl Madrid ekibinde top koşturan 29 yaşındaki tecrübe, daha sonra el sıkıştığı İnter’de Teknik Direktör Jose Mourinho’yla kazanılmadık kupa bırakmamıştı. Sneijder, ardından yaşadığı düşüşü Galatasaray’da tersine çevirdi.

Hollandalı yıldız, 2012-2013’te İnter Kulübü’nün yaşanılan mali kriz nedeniyle 6 milyon Euro’luk ücretinde indirim talebini kabul etmeyince gözden düşmüştü. İnter’de yaşadığı sorunlar nedeniyle bir dönemi kadro dışı geçiren Hollandalı, çıkışı yeni bir takımda arayarak Galatasaray’a transfer oldu.

SKORA DOĞRUDAN KATKI ETTİ

Sneijder, İstanbul’daki yarım sezonluk süresinde ligi 3, Avrupa’yı da 1 golle kapatmıştı. Hollandalı orta saha, bu yıl üç kulvarda mücadele eden Cim Bom’da 19 maçta 9 gol ve 6 asistlik performans sergiledi. Sneijder, özellikle sezonun ikinci yarısıyla birlikte iyi grafik yakalarken Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi gruplarından çıkmasında başrol oynadı.

Sneijder’in ligde filelerini havalandırdığı Gaziantepspor, Kardemir Karabükspor, Kayserispor, K.Erciyes, Bursaspor ve Akhisar Belediye maçlarını Galatasaray galibiyetle kapattı. Yıldız futbolcunun Şampiyonlar Ligi’nde golle buluştuğu Kopenhag ve Juventus maçlarını da Sarı-Kırmızılılar zaferle bitirdi. Sneijder, geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde 3-2’lik galibiyetle sonuçlanan Real Madrid maçında da 1 gol atmıştı. Wesley, en iyi sezonunu 2006-2007 yılları arasında Real Madrid forması giyerken geçirdi. İspanyol ekibiyle 30 maça çıkan Hollandalı yıldız, 18 gol ve 9 asist üretmişti.