Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasındaki dev derbide Galatasaray ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Türk Telekom Arena'da oynanan mücadeleyi sarı-kırmızılılar 2-1'lik skorla kazandı.

İlk yarıda Fenerbahçe'nin, 2. yarıda ise Galatasaray'ın daha etkili olduğu karşılaşmada, 2 takım da son dakikalara kadar yakaladıkları pozisyonları cömert bir şekilde harcadı. G.Saray'da 88. dakikada sahneye çıkan Wesley Sneijder, ceza alanı dışından attığı gol ile takımını öne geçirdi, 90. dakikada yine ceza alanı dışında attığı gol ile takımına 2-0'ı getirdi. Fenerbahçe'nin tek sayısı ise 9+5. dakikada Alper Potuk'tan geldi. Öte yandan Fenerbahçe'de Bruno Alves, mücadelenin 53. dakikasında Blerim Dzemaili'ye yaptığı müdahale nedeniyle maçın hakemi Cüneyt Çakır tarafından kırmızı kart ile cezalandırıldı.

Bu sonucun ardından Galatasaray puanını 13 yaptı, Fenerbahçe ise 10 puanda kaldı. Spor Toto Süper Lig'in 7. haftasında Galatasaray deplasmanda Başakşehir ile karşılaşacakken, Fenerbahçe evinde Gençlerbirliği ile karşılaşacak.