Milliyet gazetesi spor yazarı Attila Gökçe, beIN Sports'un maça saatler kala Şampiyonlar Ligi yayın haklarını satın almasını çarpıcı bir şekilde değerlendirdi.

Gökçe, Milliyet'teki köşesinde eğer beIN Sports Şampiyonlar Ligi maçlarının yayın haklarını satın almasaydı Galatasaray yayın gelirinden yoksun olacağını iddia etti. İşte Attila Gökçe'nin köşesindeki o yazı...

Yeni dönem için yayın ihalesini beIN Sports kazandı. Ancak beklenmeyen döviz artışı nedeniyle haklı olarak indirim istediler.

Süper Lig yayınlarında doları 3.26’ya sabitleyen şirket, aynı anlayışı UEFA’dan göremeyince “çekildiğini” bildirdi. Bu yazının yazıldığı dakikalarda (16.20) maçın yayınlanıp yayınlanmayacağı belli değildi.

Neyse... Sıkı pazarlık beIN Sports’un açıklamasıyla bitti. UEFA’yı ikna edip maçı yayınlama kararı aldılar. Son anda herkes rahatladı. Bu işte Galatasaray Spor Kulübü de zarara uğrayacaktı.

UEFA’nın yayın ve reklam ücretlerinden oluşturduğu “Yayın Havuzu” önceki yıllara göre anormal bir büyüme gösterecek. Maç yayınlanmasaydı Şampiyonlar Ligi’ndeki tek temsilcimiz Galatasaray bu havuzdan yararlanamayacak, 7,5-8 milyon euro gelir kaybına uğrayacaktı. Hikayenin sonu mutlu bitti. Neyse, neyse...