Fikstür avantajı net biçimde G.Saray’dan yana. İlk yarı yenildiği Trabzon, Başakşehir, Beşiktaş ve Malatya maçlarını evinde oynayacak Şampiyonluğu en çok isteyen de G.Saray taraftarı. Fatih Terim büyük güç, G.Saray markasının da geçmişten gelen alışkanlıkları var...

G.Saray 54... Başakşehir 53... Beşiktaş 50... F.Bahçe 48 puan... Bu takımlardan en fazla mağlup olan G.Saray. Tam 6 defa yenilmiş. Trabzon’a 2-1, Başakşehir’e 5-1, Beşiktaş’a 3-0, Malatya’ya 2-1, Sivas’a 2-1,Kasımpaşa’ya yine 2-1 kaybetmiş. Antalya ve 2 F.Bahçe maçlarından da sahadan 1’er puanla ayrılmış. Fikstür avantajı net bir biçimde G.Saray’dan yana. İlk yarı yenildiği Trabzon, Başakşehir, Beşiktaş ve Malatya maçlarını evinde oynayacak. Telekom’da da bugüne kadar sadece çok kötü oynadığı halde F.Bahçe’ye kaybetmemiş.

İŞTE bu nedenle benim %90 şampiyonluk favorim G.Saray.

TAHMİNİMCE Başakşehir 2’nci, averajla veya 1 puan farkla Beşiktaş 3’ncü ve F.Bahçe de 8-9 puan farkla 4. olur.

Neden %90 dedim G.Saray için?

O zaman yapalım açılımını...

1-Gomis eski gücünden uzak.

2-Belhanda tekrar inişe geçmiş durumda.

3-Maicon ve Serdar Aziz ikilisi çok güven vermiyor.

4-Goller geciktikçe G.Saray sahada eksilebilir.

ÇEKİNİYORLAR!

ZATEN bu saydıklarım olmasa, şu an G.Saray’ın şampiyonluğu “hayırlı olsun” diye yazardım. Başakşehir’den 1 puan önde olan G.Saray nasıl oluyor da %90 şampiyon olabiliyor bana göre? Bunun da 3 sebebi var;

1-Şampiyonluğu en çok G.Saray taraftarı istiyor ve bundan sonra 48 binin altında asla oynamazlar.

2-Kim ne derse desin Fatih Terim büyük güç. Rakip hocalar, oyuncular ve hakemler Terim’den korkuyorlar demeyeceğim ama çekindikleri kesin.

3-G.Saray adı ve markası ve bu marka altında oynayan oyuncular, geçmişten gelen alışkanlıklarla büyük maçları iyi oynuyor.

Cimbom’da tek kuruş yok ama...

G.SARAY’DA hâlâ tek kuruş yok ama para sıkıntısına yönelik haberler okuyor musunuz? İsteksiz, gönülsüz futbolcular görüyor musunuz? Hayır. Çünkü Albayrak ve Elmas ikilisi, sağlam ilişkileri nedeniyle sorunları, kısa süreli de olsa çözüyorlar. “Canım, kardeşim hallederiz, bulacağız” diyerek futbolcuları mutlu etmeyi biliyorlar. Terim de bu yıl para almayacağına göre sorun çözülmüş görünüyor.

Tudor çok bile kaldı!

ŞİMDİ Igor Tudor çıkmış, “Neden kovulduğumu anlamıyorum. Sadece liderden 1 puan gerideydik, üstelik ligin büyük bölümünü lider geçtik” demez mi? Peki o zaman Beşiktaş’tan 3, Başakşehir’den 5 gol yiyen babam mıydı? Kazandığı halde kötü oynayan, takımla yap-boz gibi saçma değişikliklere giden kimdi Tudor efendi? Elbette sendin ve G.Saray’da çok bile kaldın. Dursun Özbek kalmaya devam etseydi ve takımın başında yine Terim olsaydı da G.Saray şampiyon olamazdı. Çünkü Abdurrahim Albayrak ve Burak Elmas, beğenirsiniz beğenmezsiniz G.Saray için büyük güçler.

Muslera’da ciddi bir değişim var!

Terim gücünü, etkisini Florya’da kabul ettirmiş. Rakipleri iyi analiz ediyor, takımı sağlam çalıştırıyor.

İDMANLARI seyircilere açmak, müze açılışı, hakem ve federasyonla çirkin ilişkilere girmemek ve iç sahadaki seyirci ile rakibi bunaltmak şampiyonluk yolundaki önemli artılar. Taffarel’in gelmesi de Muslera’ya değer katmış durumda. Zaten Muslera sezonda iyi oynarsa G.Saray şampiyon oluyor. Daha önce yaşanılan 3 lig şampiyonluğunda da baş mimar Muslera’nın kendisiydi.

Kocaman havlu attı; Güneş metal yorgunu 

Taç atışlarına kadar inen Kocaman, havlu atmış durumda. Aykut Hoca’nın en az 2-3 yıl ara vermesi ve arınması lazım. Futbol maçı izlemeyip kafasını toparlamasını öneririm. Ruhunu temizlemeli.

BEŞİKTAŞ ve Şenol Hoca’da metal yorgunluk görüyorum. Ruslar’ın Antonov uçakları gibi. Lens, Vagner transferleri yanlış oldu. Atiba yaşlandı, ağırlaştı. Q7 etkili ama öfkesine hakim olamıyor. Sadece Babel, Medel ve Talisca ile şampiyon olamazsın. Artık pozisyon zengini bir takım da değiller.

Başakşehir Arda’ya bağlı

VE Başakşehir... Göksel Gümüşdağ-Abdullah Avcı ikilisi belki de dünyadaki en uyumlu çift. Takım Emre Belözoğlu’nun liderliğinde zaten büyük sükse yaptı. Arda da bu yıl olmasa bile seneye güç katacaktır. Ama seyircin yoksa hikayesin. İddia ediyorum bu sezon değil ama önümüzdeki sezon şampiyonluğun en güçlü adayı olacak Başakşehir. Seyirci sayısı 10 bini bulur, defansa 1, kanatlara 2 etkili adam alınırsa onların şampiyonluğu asla sürpriz olmaz. Bunun için temel kural Arda Turan’ın göstereceği performansa bağlı.