Galatasaray, sadece tribünde değil, mağazacılık gelirlerinde de çağ atladı. Sarı-kırmızılılar, GSStore'dan ligin sonu olan 31 Mayıs'a kadar 25 milyon lira kar hedefliyor.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek'in, maç günü gelirlerinin 1 milyon euro arttığını söylemesi sonrasında Özbek'e bir katkı da Galatasaray Ticari Direktörü ve Mağazacılık AŞ Genel Müdürü Ali Öğüdücü'den geldi. Öğüdücü, Milliyet'e yaptığı açıklamada, mağazacılık gelirlerinin de geçen seneye göre ciddi bir artış gösterdiğini söyledi.

Hedef büyüdü

Sarı-kırmızılı idareci, Türk Telekom Stadı'nın yanındaki Galatasaray Store'da geçen sezon maç günleri 200 bin lira ortalama satış yapıldığını, bu yıl ise hasılatın 1 milyon lira civarına yükseldiğini söyledi. Öğüdücü, 31 Mayıs itibariyle ise mağazacılık bölümünden 25 milyon lira k,r hedeflediklerini dile getirdi.

Ali Öğüdücü, forma satışlarındaki yükselişe de dikkat çekip bu sezon 300 bine yaklaştıklarını söyledi. "En fazla Gomis'in forması mı satılıyor?" sorusuna Öğüdücü şu cevabı verdi:

"Bizde forma satın alınır ve arkasına istediğiniz futbolcunun ismi yazdırılır. Bu nedenle rakam vermek güç. Ancak biz de öğreniyoruz ki taraftar genelde Gomis ismini formasının arkasına yazdırmayı tercih ediyor."