Genç takımların tümünden haftalık rapor alan Jan Olde Riekerink, U21'lerden ise haftalık iki rapor alıyor. Kendi yaş grubunda başarılı olan isimleri bir üst takım ile haftada bir idmana çıkarmaya başlayan Jan Olde Riekerink, tüm genç oyuncuların hedefini yükseltmesİni istedi.

Orhan Atik ile birlikte geçen sezon başlanan çalışmalarını bu yıl bir üst seviyeye taşıyan Galatasaray'ın Hollandalı çalıştırıcısı Jan Olde Riekerink, genç oyuncuları yüreklendirmek ve moral vermek için ilginç bir plan yaptı...
 
Her hafta alt yapı takımlarının hocalarından birer rapor isteyen Jan Olde Riekerink, tüm oyuncuların performanslarını inceleyip hocalarının uyarısı ile bir oyuncuyu seçiyor. Bu oyuncuyu kendisinin bir üst yaş kategorisindeki takımı ile sahaya çıkaran Jan Olde Riekerink herkese de yükselmek için şans tanıyor. Her hafta yenilenecek bu durumla birlikte özellikle alt yapıdaki oyuncuların her zaman izlendiği olgusunu yerleştirmek isteyen Jan Olde Riekerink, Galatasaray U21 takımında ise bir değil iki rapor alıyor. 
 
Galatasaray'ın çalıştırıcısı Jan Olde Riekerink, U21 takımda daha seçici hareket ederken burada başarılı olan isimleri A takım ile antrenmanlara almaya başladı. Bu uygulamanın ilk örneğini önceki günkü çalışmada gösteren teknik direktör Jan Olde Riekerink, alt yapıdan 2001 doğumlu Süleyman Luş ve 2002 doğumlu Mustafa Kapı'yı denedi. A takıma yükselmenin önünü açacak bu  uygulama ile birlikte Florya Metin Oktay Tesisleri'nde  yeni bir dönem açılırken bu oyuncular şimdilik U21 takımına geri döndü. 

Galatasaray'da eksik oldukça veya genç takımda çok başarılı dönem geçiren oyuncuların A takıma alınması sisteminin sürekli uygulanmasını isteyen Jan Olde Riekerink bunun Galatasaray'ın bir ritüeli olmasını istiyor.