Finansal Fair-Play kıskacında yer alan Galatasaray Kulübü, başkan Mustafa Cengiz ve beraberindeki heyetin, 9 Mart'ta UEFA yetkililerine yaptığı sunum sonrası heyecanlı bir bekleyişe geçmişti.

Mustafa Cengiz, camiaya müjdeli haberi şu sözlerle duyurdu:

"Az önce UEFA'dan telefon geldi. Gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmak için bir ceza veya engel yok. UEFA, doğru olanı gördü. Galatasaray, bir dünya markası, bunu engellemedi. UEFA ile taahhüt sözleşmesi yapacağız. UEFA'nın birtakım talepleri olacak."

Sarı-kırmızılı kulübe men cezası vermeyen FFP Komitesi'nin bu kararı almasının altında yatan gerçeklere ulaşıldı. İşte detaylar:

1- Sezon başı transfere 20 milyon Euro ayıran Galatasaray, 10 oyuncuyu kadrosuna katarken, 40 milyon Euro bonservis harcadı ancak Bruma başta olmak üzere oyuncu satışından 20 milyon Euro kasaya koyarak, bütçesini aşmadı.

2- Eski başkan Dursun Özbek, 2017'de UEFA'daki yetkililere ödeme sorununu, SPK'da yapacakları sermaye artırımı ile çözeceklerinin sözünü vermişti. Nitekim SPK, 2018'de sermaye artırımına onay verdi ve Mustafa Cengiz başkanlığındaki yönetim, buradan gelen 150 milyon lira ile oyuncuların alacaklarını sıfırladı.

3- Bütçe kısıtlaması kararı alan UEFA heyeti, 26 Mayıs'ta Galatasaray'da seçimi kazanacak başkan ve yönetimden imza alacağı için nihai kararı Haziran ayında açıklayacak.

4- Dursun Özbek'in ekibinde yer alan bir ismin hafta içinde Fatih Terim'le görüştüğü ve dün açıklanan UEFA kararını çok önceden tecrübeli teknik adama ilettiği öğrenildi. Avrupa'dan men ihtimali olmadığının bilgisini alan Terim, bu rahatlıkla oyuncularını Yeni Malatya sınavına hazırladı.

Sabah