Dinamo Kiev'den Evgen Khacheridi ile büyük ölçüde anlaşma sağlayan sarı-kırmızılıların Cardiff ile sezon sonu sözleşmesi bitecek olan Bruno Manga ile ilgili büyük aşama kaydetti.

İngiliz basını Galatasaray'ın Manga transferine çok yakın olduğunu kaydederken futbolcuyla prensip anlaşmasına varıldığı öne sürüldü.

Gabonlu stoperin Khacheridi ile birlikte defansın ortasındaki ikili olması beklenirken bu transferlerle Chedjou ile yolların ayrılmasına kesin gözle bakılıyor.

Son üç yıldır Cardiff formasını giyen Manga'nın İngiltere'den de teklifler aldığı konuşuluyor. Manga, Cardiff öncesi Fransa'da top koşturmuş ve Bordeaux, Angers ve Lorient gibi takımlarda forma giymişti. Yönetimin sağ ve sol beke de oyuncu aradığı bilinirken yaşanacak gelişmelerin sonucu merakla bekleniyor.

Manga, Cardiff'in en çok maaş olan oyuncularından biri. Bu nedenle Galler ekibi şu ana kadar Manga'yla anlaşma sağlayamadı.

Galler basınında yer alan haberlere göre Cardiff City var olan maaşından daha düşük bir teklifle geldiği için Manga sözleşme imzalamaya yanaşmıyor.

Manga 2014 Ağustos ayında Lorient'ten 4 milyon sterline transfer edilmişti. Bu süreşte 76 maçta forma giyen futbolcu 5 gol kaydetti.