İşte toplam gelirin yüzde 80'inin sarı-kırmızılılara kalacağı projede yaşanan gelişmeler...

Dursun Özbek döneminde gerçekleştirilen ve o günün koşullarında 500 milyon dolarlık bir kaynak beklentisi içerisinde bulunan sarı-kırmızılılar, inşaat piyasasındaki duraklamayla istenilene ulaşamamıştı.

Milliyet'te yer alan habere göre ihalesi Yılmaz İnşaat tarafından alınan bu büyük proje için ilk etap satışları başlanmış ancak beklenen gelir hedeflenememişti. Ancak pandemi, Galatasaray'ın bu projesine büyük bir değer kattı.

TALEPLER PATLADI

Gerek insanların bahçeli, şehir dışında bir yaşamı tercih edecek olması, gerekse konut kredisi faizlerinin 0.64'e kadar düşmesi, "Düşler Vadisi"ne olan talebi patlattı.

1. etapta bulunan 509 villanın 430'unun satışı tamamlandı. O dönemde 1 milyon liradan başlayan satışlarda, maliyet çıktıktan sonra gerçekleşen karın yüzde 80'inin Galatasaray'a kalacağı açıklandı.

Toplam 1400-1500 villa olarak planlanan projenin ilk etabının yakın süre içerisinde tamamlanacağı ifade edildi.

Kalan 79 villadan 2+1 dublekslerin en düşüğünün 1 milyon 630 bin lira olduğu, kalan kısımdan en pahalısının da 4 milyon 91 bin lira olduğu belirtildi. İlk etabın en büyüğü olan 5+1'lerin tamamının satıldığı da dile getirildi.