Chelsea'nin 32 yaşındaki stoperi Gary Cahill'in adı yaz transfer döneminde uzun bir süre boyunca Galatasaray'la birlikte anılmıştı. Sarı Kırmızılı ekibin İngiliz savunma oyuncusunu bonservisiyle birlikte takıma katmak istediği iddia edilmişti.

İngiliz medyasında çıkan haberlerde de Galatasaray yöneticilerinin bizzat Cahill'le görüştükleri belirtilmişti. Ne var ki Aslan'ın oyuncuyu transfer edebilmek için gerekli mali kaynağı bulamaması nedeniyle transferin suya düştüğü öğrenilmişti.

Oyuncuyla ilgili yaşanan son gelişmeler ise Sarı Kırmızılı taraftarları heyecanlandırdı.

Maurizio Sarri yönetimindeki Chelsea'de bu sezon hiç süre alamayan tecrübeli futbolcu artık gemileri yakma noktasına geldi.

İngiliz medyasına açıklamalarda bulunan Cahill, takımdan ayrılabileceğinin sinyallerini verdi.

"Yedek kalmayı kabullenebilecek bir oyuncu değilim." ifadelerini kullanan yıldız isim, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü: "Mevcut durum devam ettiği takdirde kulübün zamanı geldiğinde ayrılma kararıma saygı duyacağına inanıyorum. Geleceğimi düşünmek zorundayım. Burada 6 yıl boyunca büyük şeylerin parçası olduktan sonra şu an geldiğim durumu kabullenmekte zorlanıyorum. Her şey burada yavaş yavaş sona yaklaştığımı gösteriyor. Ufukta yeni bir meydan okuma görüyorum. Kulüp, taraftarlar ve oyunculara büyük saygı duyuyorum ancak bazen yolunuza devam edebilmek için ciddi kararlar almak zorundasınız.''

Sözleşmesi sezon sonunda bitecek olan Cahill'in piyasa değeri 15 milyon euro olarak gösteriliyor.