Yeni kontrat imzalayarak 27 yaşındaki futbolcunun bedelsiz gitme ihtimalinin önüne set çeken sarı-kırmızılı kulüp, İngiltere Premier Lig'den gelen haberle mutlu oldu. Yaptığı hatalarla Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in üzerini çizdiği Luyindama'ya Aston Villa talip oldu. Daha önce de Kongolu stoper için nabız yoklayan Aston Villa'nın bu sefer transferi neticelendirmek istediği konuşuluyor.

STOPER ŞART; FAVORI: LUYINDAMA

Daha önce 2020 yaz ve 2021 kış transfer dönemlerinde Galatasaray'a Luyindama için nabız yoklayan Aston Villa'nın gol yeme sorununun önüne geçmek adına 27 yaşındaki futbolcuyu devre arasında kadrosuna katmak için çalışmalara başladığı öğrenildi. Ligden düşme korkusunu şimdiden yaşayan Ada ekibinin devre arasında stopere kesin takviye yapması bekleniyor.

ASTON VILLA'NIN LUYINDAMA SEVDASI: BİR OLMADI, İKİ OLMADI...

2019-2020 sezonunda Galatasaray'da yaşadığı sakatlık nedeniyle sezonu kapatan ve lisansı iptal edilen Luyindama'ya buna rağmen Aston Villa'nın bir ilgisi söz konusu olmuş, o dönemki İngiliz basınında çıkan haberlerde yıldız stoper için Galatasaray'a 15 milyon euroluk bir teklif yapacağı iddia edilmişti. İngiliz ekibinin bu sefer yapacağı teklifin 15 milyon euronun çok daha altında olması bekleniyor.

Geçtiğimiz sezon devre arasında da Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in gözünden düşen ve yedek kulübesine çekilen Kongolu savunma oyuncusu için Aston Villa bir kez daha nabız yoklamış fakat transferi neticelendirmemişti. Öte yandan Luyindama'nın da Premier Lig'de forma giymeye sıcak baktığı biliniyor.

O HAREKETİ SONU OLMUŞTU

26 Eylül'de Nef Stadı'nda Göztepe ile oynanan ve Galatasaray'ın 2-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan maçta yaptığı hatayla takımını 1-0 geriye düşüren Luyindama o gün bu gündür ligde forma giyemiyor.

43. dakikada yapılan ve golle sonuçlanan hatasının ardından Luyindama, top ayağına her geldiğinde sarı-kırmızılı taraftarın ıslıklı tepkisiyle karşılaşmıştı. Bir süre sonra tecrübeli stoperin lehine tezahüratlarda bulunan taraftarlar, Luyindama'ya moral vermeye çalışmış, bazı taraftarlar da tezahüratla ıslıklayan taraftarlara tepki göstermişti. Teknik direktör Fatih Terim ise taraftarların bu tavrına alkışla karşılık vermişti.

Fatih Terim, maçın devre arasında Luyindama'yı oyundan alarak Alpaslan Öztürk'ü sahaya sürmüştü.

(Yeni Şafak)