Şu ana kadar kadrosunda yer alan futbolcular için gelen teklifleri "yetersiz" bulduğu için değerlendirmeyen Galatasaray'a bu kez yeni bir teklif Marcao için geldi.

Rusya Premier Lig takımlarından Dinamo Moskova, Marcao'nun transfer için Galatasaray'a 3 milyon euroluk teklif sundu.

Dinamo Moskova'nın teklifini reddeden Galatasaray Yönetimi, Marcao'nun transferi için minimum 10 milyon euroluk bonservis bedeli bekliyor ancak son iki transfer döneminde Marcao için bu seviyede bir teklif kulübe ulaşmadı.

MARCAO KİMDİR?

Stoper olarak görev alan Marcos do Nascimento Teixeira, 5 Haziran 1996’da Brezilya’nın Londrina kentinde dünyaya geldi.

Futbola ülkesinin takımlarından Atletico Paranaense'nin altyapısında başlayan Marcao, 2017'de kiralık olarak yine Brezilya Ligi takımlarından Goianiense'nin yolunu tuttu. Bir sezonluk Goianiense macerasının ardından Paranaense'ye geri dönen genç stoper, daha sonra Portekiz Liga Nos ekibi Rio Ave'ye kiralandı. Burada, 20’si lig ve üçü Portekiz Kupası olmak üzere toplam 23 maçta görev alan Marcao, bu karşılaşmalarda agresif futbolu ve topu oyuna sokabilme özellikleriyle dikkat çekerken bir tane de gol kaydetti.

Rio Ave'de geçen başarılı sezonun ardından bir başka Liga Nos ekibi Chaves'in radarına giren 22 yaşındaki futbolcu, Temmuz 2018'de bonservisiyle bu takıma transfer oldu. 2018-2019 sezonun ilk yarısında lig ve kupada toplam 22 maçta forma giyen ve penaltı tarzıyla dikkat çeken sol ayaklı yeni transferimiz bu maçlarda rakip fileleri üç kez havalandırma başarısı gösterdi.

15 Ocak 2019 tarihinde Chaves'ten Galatasarayımıza transfer olan Sambacı, bu tarihten itibaren Galatasaray forması giymektedir.

(Sporx)