İsmi sık sık Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor'la anılan Emre'nin geleceği hakkındaki karar verildi. Aytemiz Alanyaspor'un teknik direktörlük görevi için anlaşma sağladığı Hikmet Karaman, yönetime Emre Akbaba ve Vagner Love'ı takımında görmek istediğini iletti. Emre'nin sözleşmesi 31 Mayıs 2019'da, Love'ın ise 31 Mayıs 2020'de sona eriyor.

A Milli Takım'da şans buldu!

Fatih Terim döneminde A Milli Takım aday kadrosuna çağrılan genç oyuncu, Mircea Lucescu tarafından da Ay Yıldızlı takımda forma şansı bulmuş ve Arnavutluk'la oynanan hazırlık maçında fileleri havalandırmıştı.

10 gole katkı sağladı!

5 sezondur Aytemiz Alanyaspor'da forma giyen 25 yaşındaki ofansif orta saha bu sezon 17 maçta görev alırken 5 gol, 5 asist kaydetti.

Emre Akbaba kimdir?

4 Ekim 1992'de Fransa'nın Saint-Denis şehrinde doğdu. 2012 yılında Türkiye'ye gelen ve Antalyaspor altyapısında futbol yaşantısına adım atan Emre, daha sonra profesyonel olarak Kahramanmaraş Belediyespor ile anlaşma yaptı ve tekrar Antalyaspor'a döndü.

Ardından 2013 ve 2016 yıllarında iki defa Aytemiz Alanyaspor’a kiralanan Emre, 2016-17 sezonu başında bonservisiyle turuncu-yeşilli kulübe transfer oldu.

Piyasa değeri?

10 numara ve merkez orta sahada görev alabilen Emre Akbaba'nın Transfermarkt verilerine göre şu andaki piyasa değeri 3 milyon Euro.