Başarılı bir sezon geçiren ve Avrupa Ligi'nde boy gösterecek olan Başakşehir'in başındaki Abdullah Avcı'nın kulübünde kalmak istemesi olası bir anlaşmayı zorlaştırırken, Galatasaray'da Sportif AŞ yönetimine getirilen Alp Yalman'ın Ukraynalı teknik adam Miron Markevic'in temsilcileriyle görüşerek önemli bir yol katettiği belirtildi.

Dnipro ile bir yıllık daha sözleşmesi bulunan 65 yaşındaki teknik adamın alacaklarından vazgeçerek sözleşmesini feshedebileceği ve Galatasaray'a gelebileceği ifade edildi.

Shakhtar Donetsk'in de Lucescu'dan boşalan koltuk için talip olduğu belirtilen Markovic'in Galatasaray'dan yıllık 2.5 milyon Euro talep ettiği ve anlaşma durumunun 10 gün içerisinde netleşeceği öne sürüldü.

Kariyeri boyunca Ukrayna Ligi takımlarını çalıştıran Markevic, Metalist Kharkiv'in başında olduğu dönemde Avrupa Ligi'nde hem Beşiktaş'a hem de Galatasaray'a karşı turu geçmeyi başarmıştı.

Sarı-Kırmızılı yönetim, genç ve maliyeti düşük futbolcularla başarılı olmayı tercih eden tecrübeli çalıştırıcıya takımı emanet etmeye sıcak bakıyor. Altyapıdaki başarılı çalışmalarıyla dikkat çeken Saffet Akyüz’ün de ekibe dahil olması planlanıyor.