Tanganga'nın as takıma yükselmesi için doğru yaşta ve yetenekte olduğunu söyleyen Robinson, "Onu kiralık göndermek neye yarayacak çok emin değilim. Eğer takım planlarında yoksa tamamen gönderilebilir. Tanganga bir Tottenham oyuncusu olacaksa şu anda tam olarak o noktada." diye konuştu.

"GALATASARAY ÜST DÜZEY TRANSFER AMA..."

Robinson, "Galatasaray'a transfer olursa önemli, düzenli oynaması için bir şans ama bunun Tottenham'a faydası olacağını düşünmüyorum. Ben Tanganga'nın büyük hayranıyım. Harika bir oyuncu ve Tottenham'ın onu kiralık göndermesini anlamakta güçlük çekiyorum. Eğer iyiyse kalmalı" değerlendirmesini yaptı.

TANGANGA KİMDİR?

Tam adı Japhet Manzambi Tanganga olan Kongo asıllı İngiliz stoper, 31 Mart 1999'da Londra'da dünyaya geldi. Futbola Tottenham'da başlayan ve alt yaş gruplarında forma giydikten sonra 2020 yılında A takım kadrosuna dahil edilen Tanganga, stoperin yanı sıra sağ bekte de forma giyebiliyor.

Geçtiğimiz sezon Tottenham formasıyla tüm kulvarlarda 13 maça çıkan 22 yaşındaki oyuncu, gol ya da asist katkısı sağlayamadı. Tottenham formasıyla toplam 102 maçı bulunan Tanganga, A Milli Takım formasını ise hiç giymedi.

İngiltere U16, U17, U18, U19, U20 ve U21 takımlarında şans bulan 1.84 boyundaki stoperin güncel piyasa değeri 8 milyon Euro.

(Sporx)