Galatasaray’da yalnızca yarım sezon forma giyen Rumen Milli Takımı’nın golcüsü Bogdan Stancu, şu an sarı kırmızılı takımda olsaydı forvet boşluğunu doldurabileceğine inandığını söyledi.

Sporcope’un sorularını yanıtlayan 28 yaşındaki golcü, Galatasaray’a çok kötü bir dönemde geldiğini, kulübün içinde yaşadığı kaos nedeniyle kendini gösteremediğini belirtti.

Steaua Bükreş, Galatasaray, Orduspor ve Gençlerbirliği formaları giyen Stancu, beraber oynamak istediği futbolcunun ise müthiş asistleri nedeniyle Wesley Sneijder olduğunu açıkladı.

“Hagi benim babam” diyen Rumen golcü, Gençlerbirliği formasıyla Galatasaray’a karşı kaçırdığı gol sebebiyle eleştirilmesini ise haksızlık olarak yorumladı.

“HAGI BENİM BABAM”

Hagi’yi izleyerek büyüdüm. Onun en büyük hayranı olduğumu söyleyebilirim. Hagi ile Galatasaray’a transfer olana kadar tanışma fırsatı bulamadım. Transfer olduktan sonra ise onunla konuşma şansı yakaladım. Bu benim için büyük bir hayalin gerçeklemesiydi. Çok büyük bir futbolcu olmasının yanı sıra, çok iyi bir insan ve teknik direktör olduğunu da gördüm.

“GALATASARAY’A YANLIŞ ZAMANDA GELDİM”

Ödenen bonservis ücreti, benim dışımda gelişen bir konu. Kulüpler arası bir anlaşmadan bahsediyoruz. Galatasaray’a geldiğim için asla pişmanlık yaşamadım. Galatasaray dünyanın en büyük kulüplerinden bir tanesi. Yalnızca Galatasaray’a yanlış zamanda geldiğimi düşünüyorum. Transfer olduğum dönemde işler yolunda gitmedi, başkan değişti, maddi sıkıntılar oldu. Hagi de daha iyi bir dönem de gelseydi Galatasaray’da başarılı olabilirdi.

“HAGI YENİDEN TÜRKİYE’DE ÇALIŞMAK İSTİYOR”

Hagi çok büyük bir futbol efsanesi. Ondan çok şeyler öğrendim. Gerçek bir futbolcu ve gerçek bir santrafor nasıl olur, bunların hepsini ondan öğreniyordum. Hagi’nin de Türkiye’de yeniden çalışma isteği var. Hagi ile yeniden çalışmayı çok isterim. Nadir de olsa görüşüyoruz. Türkiye’de yeniden çalışmak istediğini biliyorum.

“ŞU AN GALATASARAY’DA OLSAM BAŞARILI OLURUM”

Umut Bulut da iyi bir santrafor. Galatasaray’ın hiçbir maçını kaçırmadan izliyorum. Şu an Galatasaray’da oynasam başarılı olurdum, çok daha fazla yararlı olurdum ve çok daha fazla gol atardım. Galatasaray’da istediğim performansı gösteremedim. O dönemki kaos takım içindeki tüm oyuncuları etkiledi.

“SNEIJDER GOL ATMANIZI KOLAYLAŞTIRIYOR”

Beşiktaş ve Fenerbahçe, Galatasaray’dan tabii ki çok daha avantajlı. Galatasaray zor bir durumda ama böyle büyük bir takım için yarıştan koptu demek doğru olmaz. Türkiye Ligi’ne çok kaliteli futbolcular geliyor. Hepsi çok yetenekli ama bir isim söylemem gerekirse bu Wesley Sneijder olur. Çünkü Sneijder’in verdiği paslarla kalecilerle karşı karşıya kalıyorsunuz. Sneijder gibi bir oyuncu gol atmanızı kolaylaştırıyor.

“ART NİYETLİ OLSAYDIM ORDUSPOR’DAYKEN GALATASARAY’A GOL ATMAZDIM”

-Kaleci ile karşı karşıya demişken, Galatasaray ve Beşiktaş’a karşı kaçırdığın net gol pozisyonları çok konuşuldu. Özellikle Galatasaray’a karşı kaçırdığın golden sonra farklı iddialar da ortaya atıldı…

Santraforlar saniyeler içinde bir karar verir ve golü atmak ister. Ama bu iki maçta da yanlış tercihler yaptım ve golü kaçırdım. Galatasaray maçından sonra ortaya atılan iddiaları biliyorum. İnsanlar kötü iddialar da bulundu. Ben kaleci yere yatar ve üzerinden aşırtırım diye düşünmüştüm ama olmadı. İnsanlar şunu bilmeli, eğer art niyetli olsaydım, Orduspor’dayken Galatasaray’a gol atmazdım.

“SEMİH KAYA AVRUPA’DA OYNAR”

-Karşısında en zorlandığın stoper kim oldu?

Türkiye’de Semih Kaya’yı söyleyebilirim. Semih, Avrupa’da önemli takımlarda rahatlıkla oynayabilir. Bir kez de Bayern Münih’e karşı oynamıştım, Van Buyten vardı, kapı gibi bir stoperdi.