İlk etapta kadrodaki yerli kalitesini artırmaya yönelik transfer girişimleri yapan Galatasaray'da esas hedef Şampiyonlar Ligi kadrosu kurmak. Cim Bom, kilit bölgelere yüksek potansiyelli oyuncular alacak. Bu doğrultuda orta sahaya düşünülen 1 numaralı isim Ever Banega.

Fanatik'in haberine göre Sevilla ile 1 yıl sözleşmesi kalan Arjantinli yıldızı Fatih Terim'in çok istediği öğrenildi. İmparator'un gelecek sezon planlarında Banega önemli bir yer teşkil ediyor. Aslan'ın hocası, Tangocu'yu 8 numara bölgesinde takımın yeni oyuncu kurucusu yapacak. İkili orta sahaya dönmeyi düşünen Terim, böylelikle merkezin önünde Belhanda tarzı bir 10 numaradan ziyade, ikinci forvete yer açacak.

BELHANDA SATILACAK
Belhanda'yı 10 milyon Euro'ya satmayı hedefleyen Galatasaray, Banega da gelirse genetiğindeki 4-4-2 sistemine tam anlamıyla geçiş sağlayabilecek. Cim Bom'un her zaman golü ve hücumu düşünmesi gerektiğinin altını çizen Fatih hoca, önümüzdeki sezon mutlaka çift forvete dönmeyi ve Galatasaray'ın geçmişte olduğu gibi bu sistemle daha başarılı olacağını düşünüyor.

SEVİLLA ONU SATACAK
Sadece Banega değil, kulübü Sevilla da sözleşme uzatmaya sıcak bakmıyor. Sportif direktör Monchi, Banega'nın geleceğiyle ilgili yöneltilen sorulara cevap vermezken, İspanyol ekibi 1 yıl mukavelesi kalan yıldız orta sahayı kesin olarak satma kararı aldı. Galatasaray 7 milyon Euro'yu gözden çıkartırken, Banega'nın kararı transferde kilit rol oynayacak. Orta sahada tam bir joker olan Tangocu, hem teknik hem de çok hırslı. En büyük dezavantajı ise çok kart görmesi. Banega bu sezon çıktığı 51 maçta tam 22 sarı, 2 karmızı kart gördü.

ASLAN BOCA'YA GÖRE ÖNDE
Sevilla, La Liga'yı 6. sırada bitirdi ve Şampiyonlar Ligi biletini alamadı. Avrupa'nın 1 numaralı turnuvasında oynamak için ayrılmak isteyen Banega'nın, kulübünde mutsuz olduğunu İspanya'nın önemli gazetelerinden Marca da yazdı. Galatasaray dışında 30 yaşındaki Arjantinli en ciddi taliplerinden biri ise Boca Juniors. Boca, 2 milyon Euro'dan 3 yıllık sözleşme önerirken, hali hazırda 3 milyon Euro net maaşı olan Banega'nın bu öneriye sıcak bakmadığı öğrenildi. Galatasaray ise 3 milyon Euro'nun üzerinde bir rakamı şimdiden gözden çıkartmış durumda.

EVER BANEGA KİMDİR?
Sevilla'nın Arjantinli orta saha oyuncusu Ever Banega, aynı zamanda on numara ve ön libero pozisyonlarında forma giyebiliyor. Bu sezon 51 resmi maçta 8 gol ve 11 asiste imza atan Banega, Sevilla tarafından satış listesine konuldu.
Boca Juniros'ta yetişen ve Arjantin milli takım formasını 65 kez terleten Banega, önümüzdeki ay 31 yaşına girecek. Kariyerinde Inter, Valencia gibi takımlar yer alan Banega'nın Sevilla ile 2020 yılına kadar sözleşmesi bulunuyor.