Oyuncu, Galatasaray cephesinden siyah-beyazlılara karşı alınan farklı mağlubiyet sonrasında kendisi hakkında iddia edilen şike suçlamasında bulunanlar aleyhine tazminat davası açmaya hazırlanıyor.

Beşiktaş maçında şike yaptığı konuşulan Jean Claude Billong, “Bu sürecin Türkiye'deki bağımsız herhangi bir kurum tarafından da kontrol edilmesini şiddetle tavsiye ediyorum.” demişti.

Haberlerin ortaya çıkmasından sonra bir hukuk firması haber ve gelişmelerle ilgili taraf olmak istediğini Kamerunlu futbolcuya iletti. Tazminat davası açmayı tavsiye etti. Yüzde 25’lik payın kendilerine verilmesi durumunda açılacak davayı AİHM’e kadar götürme sözü verdi. Aynı hukuk firması “kazanmamız garanti” diyerek Billong’a 1 milyon dolar’lık bir dava açabilmesi için gerekli olan tüm yerel ve uluslararası hukuki kuralları anlattı

Dün yaptığı açıklamada Kamerunlu stoper, “Mahkemede karşı davayı dışlamadan devam ediyorum. Bu dava imajımı zedelediği için yasal olarak nasıl başarılı olabileceğimi görmek için tavsiye ile araştırma sürecindeyim. Bunun ışığında, nasıl ilerleyeceğimi göreceğiz.” ifadelerini kullandı.

Gelen bilgilere göre Billong’un kendisi aleyhine iddiayı gündeme getiren kurum, aleyhine TFF’ye başvuru yapan Galatasaray ve sosyal medyada “şikeci” yakıştırması yapanlara karşı çok büyük bir tazminat davası açacak. Billong’un açmaya hazırlandığı dava için Kamerun Futbol Federasyonu da müdahil olacak.

Kaynak: Fotomaç