Küçülen bir Galatasaray Kulübü yerine, devamlı büyüyen bir kulüp düşündüğünü anlatan Ünal Aysal, "Ayağını gazdan kaldıran bir adam değilim, fren kullanmam. Çalışmalarımı da bu yönde sürdürürüm. Arda gibi bir oyuncuyu da Galatasaray'a katmaya her zaman çalışırım. Ama Arda'nın beklentileri Galatasaray'a dönmekten ziyade İngiltere'ye gitmek. Orada bir yükseliş yakalayamazsa burası gayet tabii Arda'nın evidir" diyerek sözlerini tamamladı.

"Geride kalan 3 senenin muhasebesini taraftarlar yapmalıdır"

Aysal, başkanlık döneminin başarılı geçip geçmediği yönündeki soruya karşılık, bunu taraftarların değerlendirmesi gerektiğini belirtti.

Geride kalan 3 senenin muhasebesini taraftarların yapabileceğini kaydeden Aysal, "Geldiğimiz sene durum belliydi. 8. sıradaydık. Sil baştan bir ekip kurduk. İlk sene play-off'u hazmederek şampiyonluk yaşadık. İkinci sene de şampiyonluğa ulaştık. İki Süper Kupa kazanıldı. 6 senedir UEFA Şampiyonlar Ligi'ne gitmemiş bir takım, Avrupa'da tutunmaya çalıştı. Bu üç senede 83 kupa, binin üzerinde madalya kazandık. 8 branşta takımlarımız Avrupa'da mücadele etti. Batmış denen Galatasaray, Deloitte Para Ligi sıralamasında iki sene üst üste ilk 20'ye girdi" diye konuştu.

Başkanlığı süresince başarıyı sürekli kılmaya çalıştıklarını ifade eden Aysal, "Başarı sürekliliktir. Sürekli olmayan başarı tesadüftür. Üçüncü sene bu başarılar devam ediyor. Yalnızca ligde ikincilik mücadelesi veriyoruz. Gelecek sene de bu sezonki hataları yapmamamız için gerekli tedbirleri almamız gerekiyor. Bu sene bana atfedilen iki hata var. İkisini de mecburiyet olarak görüyorum. Geçen sene seçime gitmekte acele davranmış olabilirim ama teknik ekibin değişmesi bir mecburiyetti. İstemeden yaptığımız bir şeydi. Hata olarak görmüyorum" değerlendirmesinde bulundu.

"Federasyondan memnun olmadığımı her fırsatta söyledim"

Türkiye Futbol Federasyonu'nun yönetiminden memnun olmadığını tekrarlayan Aysal, şöyle konuştu:

"Federasyondan memnun olmadığımı her fırsatta söyledim. Lehimize hiçbir karar almadı. Her alınan karar Galatasaray'ın şampiyonluğunu önleyecek kararlar oldu. Bizi bir gün hakem şikayet ederken görmediniz. Bizim gibi hakemler de hata yapabilir. Üç senedir son derece taraf tutan ve uzun vadede Galatasaray'a hiçbir zaman destek ve yardımcı olma niyeti olmayan bir federasyonla çalışıyorum. Federasyonun davranışları konusunda yabancı oyuncu kuralı bir örnektir. Tek taraflı alınmış bir karardır. Şimdi bu kararı değiştirmek için bütün kulüplerin imzası isteniyor. Bir yanlışlık varsa doğrusunu yapmak için gecikmemek lazım. Türk futboluna büyük bir katkı sağlamak istiyorlarsa, kulüplere engel çıkarmak yerine destek olmaları gerekir."

"Stadın çatısı 2015'te tamamlanmış olur"

Aysal, Türk Telekom Arena ile ilgili çalışmalarını sürdürdüklerini ve stadın üstünün 2015 yılında kapanmış olacağını söyledi.

Statla ilgili çalışmaları hakkında bilgi veren sarı-kırmızılı kulübün başkanı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Stadın kapasitesini artırmayı düşünmüyoruz ama üstünü kapatmaya çalışıyoruz. En büyük sorun çim saha. Stadın ışık ve rüzgar alabilmesi lazım. Geçen sene ciddi bir yatırım yapıp, drenajı, ısıtmayı ve çimi değiştirdiğimiz halde Juventus maçında gördüğümüz gibi bu bile başarılı olamadı. Bunun çözümü, stadın üstündeki kaplamaların kaldırılıp, ışık geçiren malzemelerle değiştirilmesi. Bu çalışmayı 2015 yılında bitirebiliriz."