Galatasaray Arsenal UEFA Şampiyonlar Ligi'ne veda etti fakat prestij maçına çıkıyor. En son Anderlecht'e 2-0 mağlup olarak lige veda etti. Galatasaray son maçta Arsenal'i kendi evinde konuk ediyor. Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda G.Saray'ın son maçı İngiliz Temsilci Arsenal İle.
 
Sarı-Kırmızılı ekip  geçtiğimiz hafta Belçika deplasmanında Anderlecht ile oynadığı mücadeleyi 2-0 kaybetmiş ve Avrupa macerasına nokta koymuştu.
 
Galatasaray, 5 karşılaşmada topladığı 1 puanla son sırada yer alıyor. Sarı-Kırmızılı ekibin hedefi  ise Arsenal'i yenip, 3 puanla tanışmak.
 
Galatasaray Arsenal Maç Detayları:

Maç : Galatasaray-Arsenal
Yayın Günü: 9 Aralık Salı
Yayın Saati: 21.45
Yayın : Star Tv

Galatasaray prestij maçında
Avrupa kupalarına erken veda eden Galatasaray, yarın Arsenal ile prestij mücadelesine çıkacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son maçında yarın Arsenal'ı ağırlayacak Galatasaray, İngiliz rakiplerine karşı 21. maçını oynayacak.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu son maçında yarın Arsenal'i konuk edecek Galatasaray, İngiliz rakiplerine karşı 21. kez sahaya çıkacak.

Avrupa kupalarında tarihinde İngiliz takımlarına karşı bugüne kadar 20 maç yapan sarı-kırmızılı ekibin genel performansı, beklentilerin altında kaldı.

İngiliz rakiplerine karşı bugüne kadar Avrupa arenasında çıktığı 20 maçta 3 kez kazanabilen "Cim Bom", 8 kez berabere kalıp, 9 kez de mağlup oldu. Bu müsabakalarda rakiplerinin filelerine 18 gol gönderen Galatasaray, kendi ağlarında ise 35 gole engel olamadı.

Sarı-kırmızılıların, İngiliz takımlarına karşı iç saha performansı ise göz doldurdu. İç sahada İngiliz rakiplerine karşı 9 kez sahaya çıkan Galatasaray, 3 kez kazanıp, 4 kez de berabere kalırken, 2 kez de boyun eğdi.

Arsenal'in yeri farklı

Galatasaray'ın yarın "Devler Ligi"nde ağırlayacağı Arsenal, sarı-kırmızılı taraftarlar ve Türk futbolu için ayrı bir anlam taşıyor.

Sarı-kırmızılı takım, 1999-2000 sezonu UEFA Kupası Finali'nde karşılaştığı ve penaltılarda 4-1 mağlup ederek Türk futbol tarihinin ilk Avrupa kupasını kaldırdığı rakibiyle, aradan geçen 14 yılı aşkın bir sürenin ardından tekrar eşleşti.

Arsenal ile Avrupa kupalarında yalnız 2 kez karşılaşan "Cim Bom", UEFA Kupası'na uzandığı o mücadelenin ardından, bu sezon Şampiyonlar Ligi gruplarında tekrar rakip oldu ve Londra'da oynanan ilk kaçı ev sahibi ekip 4-1 kazanmayı başardı.

Manchester United'a "büyük hüsran" yaşattı

Galatasaray, İngiliz takımlarına karşı kötü bir istatistiğe sahip olsa da "Ada"nın en önemli kulüplerinden Manchester United'a 1993-1994 sezonunda "tarihi şoklarından" birini yaşatmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi 2. turunda karşılaştığı Manchester United'la deplasmanda 3-3, İstanbul'da ise 0-0 berabere kalan sarı-kırmızılılar, ''Kırmızı Şeytanlar''ı eleyerek tarihinde ilk kez grup maçları oynama hakkını elde etti. Galatasaray'ın, o dönemin en dikkat çekici kadrolarından birine sahip Manchester United'a karşı bu zaferi, Avrupa'da büyük yankı uyandırmış ve İngiliz futbol otoritelerini ise "şoka" uğratmıştı.