Başkan Dursun Özbek'in geçtiğimiz günlerde yaptığı bir açıklamada kullandığı, “Galatasaray Sportif A.Ş. mayıs ayının sonunda yıllar sonra ilk kez kar eden bir kuruluş olacak. Bunu çok iddialı söylüyorum” şeklindeki ifade Sermaye Piyasası Kurulu'na (SPK) yapılacak bildirdimde hayat bulursa Cimbom belki de Avrupa kupaları yolunu yeniden açabilecek.

Karar'dan Hakan Akar'ın haberine göre, 2016'nın ilk 5 aylık bölümünde ekonomik açıdan çok dikkatli davranan Galatasaray, hedefine ulaşması durumunda UEFA'nın karşısına yeni bilanço ile bir kez daha çıkıp, cezasının ertelenmesini talep edebilecek ve belki de Türkiye Kupası şampiyonu olarak ile Avrupa Ligi'nde boy gösterecek....

Galatasaray'ın 1 yıllık men cezasının paraya çevrilebileceği yönünde iddialar da konunun bir başka ayağını oluşturuyor. Mevcut durumu Karar gazetesi için özel olarak değerlendiren kulüp üyesi ve hukukçu Metin Ünlü ve Galatasaray Başkan Yardımcısı hukukçu Eşref Alaçayır iki farklı görüş ortaya koydu. Ünlü, CAS'ın cezayı paraya dönüştürebileceğini söylerken, Alaçayır ise men cezasının paraya dönüşmesine ihtimal vermediğini ve cezanın kaldırılması için uğraştıklarını söyledi.

"Bu bir dedikodu ama para cezasına çevrilebilir"

Metin Ünlü, “Bu bir dedikodu, istibarat değil. CAS nihai kararı açıklayana kadar böyle bir beklenti olabilir. Açılan davanın sonucu da bu şekilde bekleniyor ama CAS yargılama öncesi böyle bir beyanda bulunmaz. Bilgi sızması da mümkün değil. Mali yönden bir disiplin suçu varsa bunun cezası da mali olmalı, sportif faaliyetlerden men olmamalı. Ortada sportif faaliyetlerden meni gerektirecek bir suç yok. Suç ve cezada denge kurulmak zorunda. UEFA regilasyonları yumuşadı. CAS bunu değerlendirip, para cezasına çevirebilir” diye konuştu.

Cezanın kalkmasını zor gördüğünü vurgulayan Ünlü, “Çünkü UEFA işini şansa bırakmaz. Yönetimde çok uğraşıyor cezayla ilgili. Dupont'a yapılan masraflar normal. Başarıya bağlı bir prim sistemi var. Dupont'un olabileceğini düşünüyorum. İsviçre Federal Mahkemesi, sadece usul hataları var mı ona bakar. CAS kararı bozarsa Osmanlıspor maçını oynasa dahi bir dahaki turda devam edemeyebilir. Çünkü hak sahibi ortaya çıkıyor. Eğer bu durum gerçekleşmezse de ileride telafisi olmayan durumlar ortaya çıkar” şeklinde devam etti.

Başka bir görüş: Para cezasına dönüşmez

Eşref Alaçayır ise şöyle konuştu: CAS'a intikal etmiş bir davada beyan vermeyi doğru bulmuyorum. Devam eden bir yargı süreci var ve taraf olan yönetimde yer alan bir kişi olarak bu konuda konuşmam yanlış olur. Ama 1 senelik men cezasının para cezasına dönüşeceğini hiç sanmıyorum. Bizim sadece kararın kaldırılması yönünde başvurularımız devam ediyor.

Kaynak: Karar