"footballclubrankings.com" sitesi, sezon boyunca haftanın en iyi takımlarını puanladı ve sezon sonunda Avrupa'nın en iyi 10 takımını açıkladı.

Puanlamada Galatasaray listeye 10. sıradan girmeyi başararak bir çok Avrupa devini geride bıraktı.

10. Galatasaray
Türkiye Liginin son 2 sezon şampiyonu ve şampiyonlar ligi çeyrek finalisti. Türkiye'den bir takım ilk kez bu listede ilk 10'a girmeyi başardı. Galatasaray böylece Napoli, Manchester City, Benfica, Ajax, AC Milan'ı bu listenin dışında bıraktı.

9. Porto
Porto ezeli rakibi Benfica'nın önünde ligi şampiyon bitirerek üst üste üçüncü kez Portekiz şampiyonu oldu.

8. Chelsea
İnişli çıkışlı bir sezon geçiren Chelsea Europa League'i kazanarak kendini listenin içinde buldu.

7. PSG
Kolaybet /> PSG'nin kurduğu harika kadro ilk 10'a girmeyi haketti. Fransa Ligi'ni şampiyon bitiren PSG aynı zamanda şampiyonlar liginde çeyrek final oynadı.

6. Real Madrid
Geçen sezon bu listenin bir numarası olan Real Madrid bu sezon kendine ancak altıncı sırada yer bulabildi.

5. Dortmund
Şampiyonlar liginde harika bir sezon geçiren Dortmund, Alman ligini Bayern'in 25 puan arkasında tamamladı ve listede 5. sırada yer aldı.

4. Manchester United
Bu sezon Manchester denilince akla gelen ilk şey Sir Alex Ferguson'un kazanılan şampiyonluğun ardından emekliliğe ayrıldığını açıklamasıydı.

3. Juventus
Üçüncülük için benzer istatistiklere sahip Juventus ve Manchester United arasında çok az bir farkla öne çıkan Juventus üçüncü sırada yer aldı.

2. Barcelona
Barcelona genel olarak iyi bir sezon geçirse de özellikle sezon sonunda Bayern Munich'in gölgesinden kurtulamadı.

1. Bayern Munich
Bayern Munich'i bu listenin tepesinde görmek kimseyi şaşırtmayacaktır. Olağanüstü bir sezon geçiren Bayern için önümüzdeki sezon en önemli hedef üst üste 3. kez Şampiyonlar Ligi finali oynamak olacaktır.

TurkFutbol.Com