Cim Bom’un yerli forvet olarak kadrosuna katmayı düşündüğü Mevlüt Erdinç, bu hafta bonservisini almak için Başakşehir Yönetimi ile masaya oturacak. Turuncu-Lacivertliler kadro planlamasında yer almayan 32 yaşındaki gurbetçi forvete, transfer görüşmesi yapması için izin vermişti.

Geçen sezon da Antalya’da kiralık oynayan Mevlüt, 24 lig maçında 12 gol atmıştı. Tecrübeli santrfor bonservisini alırsa, 1+1 yıllık imza atacak.  

(Skorer)

Mevlüt Erdinç kimdirMevlüt Erdinç, 25 Şubat 1987 tarihinde Fransa‘da Saint-Claude’de sekiz çocuklu bir türk ailenin en küçüğü olarak doğmuştur. 1973 yılında ailesi Yozgat‘ın Sarıkaya ilçesi Erbek köyünden Fransa’ya göç etmiştir. Fransa’da nüfus kâğıdını yazan Fransız yetkililerin bir yanlışlık sonucu harflere yanlış basmasından dolayı Fransa’daki ismi kayıtlara; Mevlut Erding şeklinde geçmiştir.

Fransa’da doğup büyüyen T.C uyruklu Mevlüt Erdinç, Fransız takımlarından Saint-Étienne takımında oynamaktadır. Maçlarda hırslı ve savaşçı olduğu için lakabı Bizon takılmıştır.

1994 yılından beri köy takımında top oynayan Mevlüt Erdinç’i 2000 yılında Orange Ligue 1 ekibi Sochaux Keşfetti ve alt takımına aldı. 2005 yılında bu kulübün A takımında oynamaya başladı.