Sarı-kırmızılıları mali anlamda en kısa sürede düzlüğe çıkarmak istediklerini anlatan Fatinoğlu, “Bana, sen yönetimde görev almadın. Gel tecrübe sahibi ol dediler. Ben ise Galatasaray gibi cirosu, çalışan eleman sayısı, yaptığı iş sayısı belli olan bir kulübün mali yapısını küçük parmağımızla yönetiriz dedim” ifadelerini kullandı. 

Radyospor’da yayınlanan Gün Ortası programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Ali Fatinoğlu’nun açıklamalarından Ajansspor’un derledikleri şu şekilde;

Ali Fatinoğlu böyle güçlü bir listeyi nasıl oluşturdu?

Bu kadar isim Galatasaray için bir araya geldi. Galatasaray’ın 2,5 milyar borcu var. Kısa vadeli faizli borç yapısının 1 milyar küsürün üstünde olduğunu listemizdeki biliyorlar. Galatasaray’a almaya gelenin değil, vermeye gelenin gelmesi gerektiğini biliyorlar. Ali Fatinoğlu, Galatasaray’dan para almaya gelmiyor. Galatasaray’ın tüm giderlerini ve sorunlarını çözebilecek, vereceklerini de söylemeyecek kadar etik değerlere sahip olduğunu, Ali Fatinoğlu'nun başkan olduğunda kulübe bir ağabeylik, moderatörlük yapma formatında olduğunu bilen bir kadro var. 52 kişilik bir çalışma kadrosuna şu anda ulaşmış durumdayız. Toplam 72 kişilik bir kadro yapıyoruz. Bu kadronun geriye kalan 20 kişisinin 14'ün tanesi de şu anki mevcut yönetim kademelerinde profesyonel olarak çalışarak başarılı hizmet verdiğini tespit etmiş durumdayız. Yani toplamda 66 kişi aktif, Galatasaray’ın geleceği ve hak ettiği yönetim için hazırdır. Bu 14 kişi daha kendisini seçtiğimizi bilmiyorlar. Yönetime geldiğimizde görevlerine devam ettireceğiz.

Yönetim listesinde bulunan bazı isimler hakkında

Deniz Gün Enön; bir petrol şirketinde üst düzey yöneticilik yaptı. Kendi şirketleri var.  Galatasaray'ın mağazacılık, perakendecilik sisteminde yer alacak. Kemal Ersin Pirinç, Türkiye’nin dünya çapındaki ihracatçılarındandır. Profesör Doktor Remzi Tözün de Türkiye’de ortopedinin babası olarak adlandırılır. Son derece saygın bir isimdir. Galatasaray’ın sağlık kurulu kuruluyor. Galatasaray’da 3 tane sağlık profesörü olacak. Profesör Doktor Yılmaz Büyükuncu, Profesör Doktor Orhan Aral bu isimlerden. Artık transferlerde sakat futbolcular alınmayacak. Ya da yanlış tedavi uygulayan bir sağlık politikası olmayacak. İşi bilen profesörler görev yapacak. Spor dünyasının baş belası olan doping, yanlış ilaç kullanımı sebebiyle futbolcunun hayatının kararması gibi sorunlar olmayacak. Çünkü; Galatasaray'da yönetimde medikal denetim grubu kuruldu. Eczacı Ulvi Altıok ve Haluk Ünsoy bu grupta görev alacak. Ahu Yaşar Aydın, finans konusunda görev yapacak. Mustafa Cem Özdemir var. Kendisi 30 sene yurt dışında önemli kuruluşların finansmanında bulundu. Levent Karadeniz petrolcü, Manisa bölgesinde ziraat ile uğraşıyor. Çok geniş alanda işletmeleri var. Galatasaray’da bu isimleri nereden buldunuz diyorlar? Hiç kimse Galatasaray’daki bu değerleri incelememiş.

"Iniesta'yı elden kaçırdık"

Ben 1,5 aydır Galatasaray’a yapacağım dünya çapındaki transferleri görüşüyorum. Bayram Tutumlu açıkladı benle görüştüğünü. Doğru söylüyor. Kendisine kırgınım. Ben kendisinden Andres Iniesta’yı istedim. Iniesta’yı 6 milyon Euroya alacaktım, 2 milyon da kulübü istiyormuş. 8 milyona işi bitirecektik. Yetkili olmadığım için imzayı attıramadım. Çin’den teklif aldı. Fiyatı yükselterek alalım diyoruz ama Iniesta’yı kaçırdık.