Eder ve Kıraç, Ahmet Yüce Ocaklı'nın Fatih Terim'in yanında saf tutmasından rahatsızlık duydular. Terim'in kulübe dönmesine sıcak bakmıyorlar. Burak Elmas'ın başkanlık koltuğundaki günlerinin sayılı olduğunu hesaplayan bu ikili ortak bir çatı adayı planlıyor.

MUHARREM YILMAZ VE ALİ SABANCI

Geçtiğimiz günlerde bir yemekte buluşan Serdar Eder ve İnan Kıraç, aday planı yaptılar. İkilinin kafasındaki isimler de ortaya çıktı: Muharrem Yılmaz ve Ali Sabancı.

İBRA OYLAMASI BEKLENECEK

Mevcut başkan Burak Elmas'ın Cumartesi günü yapılması planlanan Genel Kurul'da ibra olması beklenmiyor. Bu da seçim zorunluluğunu beraberinde getiriyor. Eder ve Kıraç, ibra oylamasından sonra harekete geçecek. Yılmaz veya Sabancı'dan birisini kulüp başkanlığına ikna etmeye çalışacak.

MUHARREM YILMAZ KİMDİR?

2 Ağustos 1957'de Bursa'da doğan Muharrem Yılmaz, Sütaş Süt Ürünleri A.Ş.'nin Yönetim Kurulu Başkanı ve 15. TÜSİAD Başkanı.Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957'de Bursa'da doğdu. Galatasaray Lisesi'nden mezun olduktan sonra Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin İktisat dalında yüksek öğrenimini tamamladı.[1] Babası Sadık Yılmaz'ın kurduğu Sütaş'ta üniversitede okurken çalışmaya başladı. 1989 yılında şirketin genel müdürü, 2005 yılında ise babası Sadık Yılmaz'ın vefatı üzerine yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi.

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği'nin 17 Ocak 2013'te gerçekleştirilen 43'üncü olağan genel kurulunda yönetim kurulu başkanlığı görevine seçildi.[2] 4 Haziran 2014'te sahibi olduğu Sütaş A.Ş.'nin Karacabey'de bulunan fabrikasında ki işten çıkarmalar ve işçilerin düzenlediği grevler'in TÜSİAD'ın itibarına zarar verdiği gerekçesiyle görevinden istifa etti. Ayrıca, TÜSİAD'ın kuruluşundan beri görevi başında istifa eden ilk başkan oldu.

ALİ SABANCI KİMDİR?

Ali İsmail Sabancı,Türk iş adamı ve Sabancı Ailesi'nin 3. kuşak üyesi. Esas Holding'in Yönetim Kurulu Üyesidir.

5 Mayıs 1969 tarihinde Adana'da Şevket Sabancı'nın üçüncü çocuğu ve tek oğlu olarak dünyaya geldi. 1987 ile 1991 yılları arasında Medford, Massachusetts, ABD'de bulunan Tufts University'de ekonomi ve siyasal bilgiler alanında eğitim aldı. 1993 yılında başladığı New York'taki Columbia University, İşletme Fakültesi’nden Uluslararası Finans dalından yüksek lisans derecesini 1995 yılında almıştır. 2017 yılı Forbes verilerine göre 650 milyon $ servetiyle Türkiye'nin en zengin 54'üncü insanı olmuştur.

Üniversite yıllarından tanıdığı, medya patronu Aydın Doğan'ın kızı ve Hürriyet gazetecilik yönetim kurulu başkanı olan Vuslat Doğan Sabancı ile evlendi. Çiftin, Şevket Emrecan ve Kaan Ali adlarında 2 oğulları vardır.

(GsGazete)